RealVarenavn:

2023 MONT ROSE, ROSE ZERO SPARKLING 0,0 Alkoholfri, Montrose

Billede zoom:
Billede:
0252113_montrose_mont_rose_zero_sparkling
Navn:
  1. Varenr.:
    02521132335
  2. Årgang:
    2023
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Cinsault
Procent:
80%
Betinget procent:
80%
Navn:
Grenache Noir
  1. Anbefales til:
    Gris, Grøntsagsretter, Salat, Skaldyr, Sushi
    Beskrivelse:
    Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (mont på fransk) over landsbyen Valros (rosernes dal), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et terroir, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.

    Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i Agriculture Raisonnée (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.

    Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    small-arrow
    Zero Sparkling er sammensat af to klassiske druer for Languedoc: Grenache Noir (80%) og Cinsault (20%), som vinificeres separat og med samme omhu, som husets andre rosévine. De gennemgår en kort skindmacerering for at opnå en sart roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter bliver druerne presset, og mosten bliver gæret køligt (15-18°C) på tryktanke, hvor den bliver perlende. Efter gæringen bliver de to vine sammensat og vinen gennemgår en såkaldt vacuum-dealkoholiserings"-teknik, hvor man fjerner alkoholen fra den gærede vin, en proces som ikke fjerner boblerne fra en mousserende vin. Aftapningen foregår umiddelbart efter.

    Vinen har en blank, lys pink farve. Sammensætningen af druesorten Grenache Noir, som giver saft, frugt og fylde, harmonerer fint med Cinsault, som tilfører finesse, bid og lækre nuancer af roser og tyttebær, men også federe toner af mandler og friske hasselnødder. En charmerende, umiddelbar, aromatisk og frugtig, halvtør, mousserende-rosé.

    Dens gode struktur gør vinen perfekt til gastronomien, fx sammen med salater, skaldyr, sushi, fisk, fjerkræ eller med sydlandske eller asiatiske, sammenkogte retter med grøntsager eller kød. Den er ligesom født til et lille glas i utide, til cykelturen eller til en kold buffet.
    Førpris

    DKK 169,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar