RealVarenavn:

2014 MUSCAT CANELLI Birichino, Monterey, Californien (37,5cl)

Billede zoom:
Billede:
0553232
Navn:
 1. Varenr.:
  05532321421
 2. Årgang:
  2014
 3. Land:
  USA
 1. Indhold:
  37,5cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Malvasia
Procent:
98%
Betinget procent:
98%
Navn:
Muscat
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Dessert, Is
  Producent: 
  Producent:
  Birichino
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Vinfirmaet Birichino blev grundlagt i 2008 af to partnere og vinentusiaster, Alex Krause og John Locke. Ud over at de begge havde arbejdet på Bonny Doon Vineyard i Californien og var blevet stærkt inspirerede af stedets ejer, den berømte vinmager Randall Grahm, havde de også både arbejdet sammen og hver for sig flere steder i Europa, bl.a. i Alsace, Madiran, Minervois, Puglia og Piemonte. Mere end 20 års erfaring med at lave vin under mange forskellige forhold gav dem lyst til at prøve kræfter på deres egen vingård i Santa Cruz, syd for San Francisco, i det område, hvor deres mentor Randall Grahm også holder til.

  Målet var klart fra starten: At lave vine på druesorter som man var fortrolige med, at gribe så lidt ind som muligt i processen under vinificeringen, at anvende druernes egen gærkultur i størst mulig udstrækning, at undlade filtrering m.m. - alt sammen med henblik på at lave vine, som byder på en stor og særlig smagsoplevelse. Druerne - kilden til det hele - skulle derfor være perfekt modne og af høj kvalitet, og hos Birichino kommer de fra ikke færre end 12 forskellige familieejede vinmarker i bl.a. Central Coast, Monterey og Santa Cruz. Nogle af disse marker er beplantede så langt tilbage som i slutningen af det 19. årh. eller i begyndelsen af det 20. årh., så begrebet "Old Vines" får her indlysende en helt særlig betydning.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Monterey
  small-arrow
  1. Monterey County i Central Coast, syd for San Francisco byder på ikke mindre end 9 såkaldte AVA vindistrikter med bl.a. navne som Carmel Valley, Chalone, San Antonio Valley, San Barnabe og Monterey. Det sidste samler hele området, og vinene med AVA Monterey kan derfor angives som vine produceret uden for de enkelte distrikter eller som en blanding fra forskellige distrikter. Fælles for dem er Stillehavets kølige indflydelse, som modererer solens hede og giver store temperatursforskelle mellem nat og dag, og dermed mere delikate vine. Monterey bugten er også kendt for at have af de største koncentrationer af hvaler i verden.
  Druen Muscat er blevet rost i forskellige civilisationer i mange årtusinde og kom fra Asien til Europa for ca. 6.000 år siden! Den romerske naturhistoriker Plinius den ældre kaldte den uva apiana, da han mente, at druesorten var biernes foretrukne, med dens mange frugt- og blomsternuancer: Nektarin, mandarin, mango, akacieblomst, appelsinblomst og modne, friskplukkede druer. Det er en populær spisedrue, men nogle af sine underarter (især Muscat Blanc à Petits Grains) har længe været anvendt til såvel tørre som søde vine overalt i Europa, og i løbet af det sidste århundrede også i Australien, New Zealand, Sydafrika, USA og Sydamerika. Muscat er ret udbredt i Central Coast i Californien.

  Navnet Muscat Canelli bliver ofte brugt i Californien for druesorten Muscat Blanc à Petits Grains og det var da også italienske tilflyttere, som introducerede den til området som Muscat di Canelli (Piemonte). Birichinos Muscat Canelli er sammensat af 98% Muscat fra en enkelt vinmark i Monterey og 2% Malvasia Bianca, som hentes ligeledes i Monterey. Begge steder giver den fattige jordbund meget delikate og aromatiske vine. Druerne plukkes ved fuld modenhed, ret sent i slutningen af september eller primo oktober. Gæringen foregår med druernes egne gærceller i temperaturregulerede rustfrie ståltanke, og vinen bliver aftappet i sin ungdom uden lagring på træ og uden filtrering.

  Duften er meget lækker og aromatisk, frisk med nuancer af honning, lindeblomst, mango, appelsinskal og ferskner. Smagen er præget af frugtsødmen men slutter ganske frisk trods den eksotiske stil. Server den til frugtsorbet, frugttærter, desserter med vanilje, is...

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 199,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar