RealVarenavn:

2016 CONDRIEU LES AYGUETS Cave Yves Cuilleron (50cl)

Billede zoom:
Billede:
0271682_Cuilleron_Ayguets
Navn:
 1. Varenr.:
  02716821625
 2. Årgang:
  2016
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  50,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
  Beskrivelse:
  Blandt producenterne i området anses Yves Cuilleron for en af de allerbedste. Familieejendommen blev grundlagt i forrige århundrede, men det var først i 1947 at man lavede den første flaskeaftapning på gården. Yves Cuilleron overtog roret efter sin onkel i 1987 og i 1992 lod han en helt ny kælder og vinificeringslokaler bygge. Allerede i 1999 var han nødt til at bygge til. Ejendommen består i dag af af 75 ha. i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP (Vin de Pays). Yves Cuilleron, har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret 'nej' til det hele. 'Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen', siger han.

  De sidste 20 år har han ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken 'seksuel forvirring', som er populært i økologisk produktion. På vinmarker hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.) bruges ikke ukrudtsmidler, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. Der pløjes kun i begrænset omfang. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i vinmarkerne. 'Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft'.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Condrieu
  small-arrow
  1. Condrieu distriktet ligger i det nordlige Rhône lidt syd for Vienne og er helt klart et af Frankrigs mest unikke hvidvins-områder. Condrieu er stærkt forbundet med druen Viognier, som er den eneste tilladte drue i distriktet, og som blev introduceret af romerne i det 3. årh. e.kr. Ligesom nabodistriktet Côte-Rôtie nød Condrieu med egen havn godt af muligheden for at sejle vinen på Rhône-floden og videre til fjerne områder. Flere gange i historien er vinmarkerne i Condrieu blevet truet først af Barbarerne, efter at romerne havde forladt området, og i slutningen af det 19. årh. af phylloxeraen, som efterlod området fuldstændigt øde. Området fik sin AOC i 1940, og den opblomstring, det senere oplevede, skyldes entusiastiske vinbønder og et par kendte køkkenchefer, som missionerede godt for området.

   De ca. 200 ha. vinmarker i Condrieu ligger på syd- og sydvestvendte meget stejle skråninger på Rhônes bred, hvor man ikke kan bruge maskiner. Klimaet i området er kontinentalt med varme somre og regelmæssige regnbyger på de andre årstider. Jordbunden består af granit i undergrunden, men på skråningernes øverste lag finder man en speciel jordart kaldet arzelle med smuldret granit, glimmer (mica), skiffer og ler.
  Les Ayguets er en ganske enestående Condrieu. Mens de fleste vine fra området er tørre, finder man her på etiketten: Vendangé par tris de pourriture noble et de grains passerillés. Noget som giver oplysning om, at vinen er lavet på druer, som er angrebet af den ædle råddenskab eller er tørrede på vinstokken, og som er høstet ad flere omgange. Man anvender Viognier-druer fra enkeltstående sydvendte parceller den største hedder Ayguets anrettet i terrasser, hvor druerne får lov at hænge længere end normalt.

  Et par uger inden høsten fjerner man en del af bladene på vinstokkene for at give en bedre eksponering mod solen og undgå for megen fugtighed, som vil give alt andet end ædel råddenskab og ødelægge de klaser, man skal bruge som senthøstede. Høsten foretages manuelt klase for klase ad flere omgange, og gæringen foregår ligeledes i små portioner på små nyere barriques. Den strækker sig over det meste af vinteren. Vinen bliver modnet i 8 måneder på de samme små fad.

  I duften finder man helt klart typiske, overmodne frugtnuancer, som man kender fra Sauternes eller fra andre vine lavet på senthøstede druer, rosiner, bivoks, honning, gule eksotiske frugter. Men Condrieus typiske toner af ferskner, abrikos og grønne krydderurter kommer også meget frem i både duft og smag. Det er en vin, hvor man selvfølgelig finder masser af sødme, men også Cuillerons klassiske, delikate og frisketouch.
  Bruges til foie gras, til desserter eller ganske enkelt som dessert. Prøv den også som aperitif... og giv den god tid. Det fortjener den!

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine Spectator 95/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 559,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar