RealVarenavn:

2018 CHARDONNAY BRUZZONE Santa Cruz Mountains, Leo Steen Wines

Billede zoom:
Billede:
0552582_Leo_Steen_Chardonnay_Santa_Cruz
Navn:
 1. Varenr.:
  05525821835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  USA
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Chardonnay
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Pasta, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen, som flyttede til Californien i 1999. Som søn af den daværende køkkenchef på Kryb-i-Ly Kro, mellem Middelfart og Kolding, kom han som 20-årig i lære hos sommeliermester Orla Farman på Munkebjerg Hotel. Senere var han bl.a. i et par år chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, inden han rejste til Californien for at videreuddanne sig og måske fuldføre sin drøm om at lave vin. Han havnede i Sonoma og fik hurtigt job som tjener, sommelier og vinindkøber på Dry Creek Kitchen og Cyrus Restaurant i Healdsburg.

  I 2002 begyndte han at arbejde i kælderen hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I dag står han for vinificeringen hos Stuhmuller, men for nogle år siden begyndte han også at lave et par vine i sit eget regi, Leo Steen Wines, ved at finde druer fra nøje udvalgte parceller i Californien og selv vinificere dem. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der stilmæssigt holdes så tæt på den europæiske stil som muligt, med god frugt og saft, men også med en god struktur og et bid, som passer godt til den gode gastronomi.
  Website:
  1. AVA Santa Cruz Mountains ligger syd for San Francisco og dækker højderne i San Mateo, Santa Clara og Santa Cruz Counties. Det er et af de ældste AVA områder i USA, og dens stenrige undergrund kombineret med en kølig påvirkning fra Stillehavet giver perfekte forhold til især Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Landskabet skifter mellem skov og skråninger dækket med små vinmarker, som ligger, hvor eksponering mod solen er bedst. Skiftet mellem høje dagstemperaturer og kølige nætter giver et længere modningsforløb, som til gengæld giver mere delikate og aromatiske vine.
  Druerne til denne Chardonnay hentes på en enkelt vinmark på de sydligste skråninger af Scotts Valley, kun få kilometer fra byen Santa Cruz og Stillehavet. Vinstokkene er plantet i 1998 på en undergrund af ren havbund, med aflejringer af sand og kalk, og er såkaldt 'dry-farmed', dvs. dyrket uden kunstvanding. De nærliggende skove og de kølige havbriser på de nord-sydvendte vinrækker giver et godt modspil til den stærke sol, og betyder en lang modning, små klaser og et lille udbytte. Til gengæld er druerne utrolig aromatiske og koncentrerede og besidder en perfekt frugtsødme-syre balance. Sukkerindholdet er forholdsvist lavt, noget som giver rimelig alkoholprocent (ca. 12,5%) samt en meget delikat stil.Efter en skånsom knusning, en kort skindmaceration og en presning, blev mosten gæret på en kombination af æggeformede kar af beton og franske træfade (500 l.), med druernes egen gær. Vinen overføres herefter til egetræsfade (500 l., 25% nye), hvor den gennemgår en fuld malolaktisk gæring og modner derefter i 16 måneder på sit 'lie' (bundfald), med kun få omrøringer. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning (uden klaring), uden filtrering og med minimal anvendelse af svovl.Chardonnay Santa Cruz Mountains er lavet præcis i den stil, som Leo Steen foretrækker til en Chardonnay: Masser af aroma, sprødhed og mineralitet. I duften finder man toner af citrusfrugter, grønne æbler, bivoks og vanilje, i en stil som er typisk for cool-climate vine. Smagen er tør, præcis og med bid og kølighed, men også en tilpas nuance af eksotiske frugter. Den har Chardonnaydruens klassiske, smørrede struktur, men slutter utrolig rent og appetitvækkende. Som skabt til moderne mad med grønsager, skaldyr, fisk og fjerkræ.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Vinous 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 399,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar