RealVarenavn:

2018 CHARDONNAY BRUZZONE Santa Cruz Mountains, Leo Steen Wines

Billede zoom:
Billede:
0552582_leo_steen_chardonnay_bruzzone
Navn:
 1. Varenr.:
  05525821835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  USA
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Chardonnay
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Pasta, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom han i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!

  I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.

  I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.


  Website:
  1. AVA Santa Cruz Mountains ligger syd for San Francisco og dækker højderne i San Mateo, Santa Clara og Santa Cruz Counties. Det er et af de ældste AVA områder i USA, og dens stenrige undergrund kombineret med en kølig påvirkning fra Stillehavet giver perfekte forhold til især Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Landskabet skifter mellem skov og skråninger dækket med små vinmarker, som ligger, hvor eksponering mod solen er bedst. Skiftet mellem høje dagstemperaturer og kølige nætter giver et længere modningsforløb, som til gengæld giver mere delikate og aromatiske vine.
  Druerne til denne Chardonnay hentes på en enkelt vinmark kaldt Bruzzone på de sydligste skråninger af Scotts Valley, kun få kilometer fra byen Santa Cruz og Stillehavet. Vinstokkene er plantet i 1998 på en undergrund af ren havbund, med aflejringer af sand og kalk, og er såkaldt dry-farmed, dvs. dyrket uden kunstvanding. De nærliggende skove og de kølige havbriser på de nord-sydvendte vinrækker giver et godt modspil til den stærke sol, og betyder en lang modning, små klaser og et lille udbytte. Til gengædld er druerne utrolig aromatiske og koncentrerede og besidder en perfekt frugtsødme-syre balance. Sukkerindholdet er forholdsvist lavt, noget som giver rimelig alkoholprocent (ca. 12,5%) samt en meget delikat stil.

  Efter en skånsom knusning, en kort skindmaceration og en presning, blev mosten gæret på en kombination af store franske træfade af 1.300 l. og franske træfade af 500 l., med druernes egen gær. Vinen overføres herefter til egetræsfade (225 og 500 l.), hvor den gennemgår en fuld malolaktisk gæring og modner derefter i 16 måneder på sit lees (bundfald), med kun få omrøringer. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning (uden klaring), uden filtrering og med minimal anvendelse af svovl.

  Chardonnay Bruzzone Santa Cruz Mountains er lavet præcis i den stil, som Leo Steen foretrækker til en Chardonnay: Masser af aroma, sprødhed og mineralitet. I duften finder man toner af citrusfrugter, grønne æbler, bivoks og vanilje, i en stil som er typisk for cool-climate vine. Smagen er tør, præcis og med bid og kølighed, men også en tilpas nuance af eksotiske frugter. Den har Chardonnaydruens klassiske, smørrede struktur, men slutter utrolig rent og appetitvækkende.

  Som skabt til moderne mad med grønsager, skaldyr, fisk og fjerkræ.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Vinous 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 399,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar