RealVarenavn:

2020 VERDEJO CUVEE, Valdecuevas, Rueda

Billede zoom:
Billede:
0630882_bodega_valdecueva_ cuvee_verdejo_rueda
Navn:
  1. Varenr.:
    06308822035
  2. Årgang:
    2020
  3. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Verdejo
  1. Anbefales til:
    Fisk, Grøntsagsretter, Skaldyr, Sushi
    Beskrivelse:
    Vinhuset Grupo Valdecuevas har hovedsæde i Valladolid og har fire forskellige ejendomme i Rueda og La Seca-kommunerne, hvor den ene ejendom i Medina de Rioseco producerer olivenolie. Alle vinmarker ligger i en højde af 700-800 m.o.h., og består mest af aflejret sand, ler og sten, hvilket er klassisk i dalen langs floden Duero. I den øverste del af skråningerne hvor vinmarkerne ligger, oplever man kolde vintre og varme og tørre somre samt store forskelle i temperaturen mellem dag og nat. Det giver en langsom modning af druerne, hvilket er med til at gøre Rueda-hvidvinene meget aromatiske og delikate - noget som netop Valdecuevas har stort fokus på.

    Verdejo-druen dominerer suverænt i vinmarkerne hos Valdecuevas, men man har dog også enkelte parceller med Tempranillo, som er klassificeret som Vino de la Tierra de Castilla y León (IGP).

    Under høsten i september/oktober udvælges kun de bedste klaser på de forskellige parceller, så man kun anvender de bedste druer til at kunne lave store og harmoniske vine. Vinificerings-faciliteterne ligger midt i vinmarken La Pardina, og rummer alt det moderne udstyr, man skal bruge for at producere højkvalitetsvine - herunder små ståltanke, hvor druerne fra de forskellige parceller separat kan gennemgå en kølig skindmacerering, inden man presser dem let. Hos Valdecuevas bruger man kun den most, som selv løber fra pressen, og foretager derefter en lang, kølig gæring, efterfulgt af en modning sur lie med løbende omrøring - enten på ståltanke eller for nogle af vinenes vedkommende på træfade.

    Valdecuevas laver Rueda-vine, hvor harmonien mellem finesse, tørhed, struktur, koncentration og mineralitet udtrykkes på fornemmeste vis.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Rueda
    small-arrow
    1. Fra især at være kendt som storproducent af forstærkede vine (hedvine) indtil 1960´erne, er Rueda i dag et af de mest anerkendte distrikter for tørre hvidvine i Spanien. Især efter revideringen af distriktets Denominacion de Origin (DO), hvor man bl.a. har indført kravet om, at vinene skal indeholde minimum 50% Verdejo og Sauvignon Blanc, har man oplevet et løft i det generelle kvalitetsniveau. Den seneste indførelse af et par yderligere kvalitetsopdelinger som Gran Vino de Rueda og Vino de Pueblo har også hjulpet i den rigtige retning. Distriktet producerer også rosé- og rødvine samt mousserende (Rueda Espumoso DO).

      Geografisk ligger Rueda i den sydlige del af Valladolid-provinsen, nordvest for Madrid og sydvest for Ribera del Duero. Mod nord består jorden mest af tunge aflejringer fra floden Duero, mens man mod syd mest finder lettere jord og sandsten i dybden. Det er virkeligt et område med fastlandsklima, hvor somrene er varme og vintrene (og nætterne) kolde. Områdets klassiske druer for hvidvinene er i dag Verdejo og Sauvignon Blanc, som i de senere år har vundet indpas og vist sig at give god harmoni i vinene, og desuden Viura. Siden 2019 har man også tilladt druesorterne Viognier og Chardonnay i blandingen. Palomino, som før blev brugt massivt til de forstærkede vine, er knap så vigtig i dag, men bruges dog stadig til de lækre Sherry-lignende hedvine, distriktet stadig er leverandør i: Rueda Dorado DO og Rueda Pálido DO.
    Normalt vinificerer Valdecuevas sine Verdejo-vine i ståltanke, men denne udgave er både gæret og modnet på træfade. Verdejodruerne (100%) hentes fra nogle af de ældste vinstokke på gården, i vinmarken Pago de la Pardina (700-800 m.o.h.). De vokser på en meget stenrig jordbund ved overfladen, hvilket giver en stabil modning og gode vandreserver i dybden. Vinene fra disse marker har altid en god finesse og mineralitet.

    Druerne gennemgår en skindmaceration i 12 timer, inden man presser dem. Mosten flyttes derefter til franske træfade af 500 og 1.200 l., hvor den langsomt gærer med druernes egne gærceller. Derefter modnes vinen sur lie i de selvsamme fade i 3 måneder med løbende omrøring. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og en stabilisering på store ståltanke, og gemmes yderligere på flaske i min. 2 måneder, inden den forlader kælderen. Produktion er begrænset til 3.000-7.000 fl.

    Farven er strågul med et grønligt skær. Duften er både elegant og kompleks, med aromatiske nuancer af modne frugter, samt diskrete røgede og krydrede toner. I smagen har vinen god fedme, struktur og velour, som matcher de tørre, sprøde og mineralske toner godt. Her er det dybde, kompleksitet og klasse som vinder. Server den til østers, skaldyr og fisk, pastaretter og risottoer samt lyst kød.
    Førpris

    DKK 225,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar