RealVarenavn:

2022 COTTAGE GARDEN, CHARDONNAY, South Eastern Australia

Billede zoom:
Billede:
0581602_cottage_garden_chardonnay
Navn:
 1. Varenr.:
  05816022235
 2. Årgang:
  2022
 3. Land:
  Australien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Chardonnay
 1. Anbefales til:
  Fisk, Salat, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  Cottage Garden produceres af firmaet Andrew Peace i det sydøstlige Australien. Vingården er opbygget af lige dele familiebånd, kærlighed til vin og hårdt arbejde! Det hele starter i 1980 da Jim Peace, fader til Andrew Peace, kører forbi en vinmark i det sydøstlige Australien og efterfølgende beslutter at opsige sit trygge arbejde i Melbourne, for - sammen med sin kone Pat - at slå sig ned som vinbonde uden for lands lov og ret.

  I dag, over 40 år senere, er hele familien indblandet i Jims drøm, og Andrew Peace er vokset til at være én af Australiens største familieejede vingårde. Det er sønnen, Andrew Peace, som i dag står for den daglige drift på vingården sammen med sin kone Cathryn, der er vingårdens Export Manager. Andrew Peace Wines er i dag i top-20 over de største australske eksportører af vin og tilmed med et hav af anerkendelser og priser i bagagen.

  Vinmarkerne ligger hovedsageligt i Murray Valley og er beplantede med områdets klassiske druesorter; Chardonnay, Pinot Grigio for de hvide og Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec og Tempranillo for de røde.

  Website:
  1. Vinstokkene ankom faktisk til Australien allerede få år efter, at James Cook havde opdaget det nye kontinent (1770). På trods af de klimatiske vanskeligheder i starten forsøgte en del bønder at skabe sig en levevej via vinproduktion. I dag er Australien en ren guldgrube, hvad vin angår. Dels er kontinentet så isoleret, at man har kunnet forhindre, at mange af de sygdomme, der rammer europæiske vinstokke, vil brede sig hertil. Dels er klimaet unikt, når man forstår at udnytte det.

   South Eastern Australia er Australiens største appellation og dækker egentligt de fleste af landets kendte vindistrikter såsom New South Wales, Victoria, Tasmanien samt en del af South Australia og Queensland. Jordbunden varierer en del i de forskellige sub-distrikter, og det gør vinenes stilarter derfor også.
  Hemmeligheden bag gode vine i South Eastern Australia er bl.a. at begrænse høstudbyttet og at høste sunde og perfekt modnede druer. På denne måde opnår man en perfekt balance mellem frugt og struktur. Chardonnay druerne til denne vin gennemgik en alkoholisk gæring på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, og den største del af vinen blev derefter modnet sur lie (med bundfald) i de selvsamme ståltanke. En lille del af vinen er modnet på egetræsfade.

  Chardonnay Cottage Garden har druens klassiske nuancer i duften, med toner af hvide ferskner, pære og lime. I smagen er vinen meget frisk og liflig, med citrustoner først, men den udvikler hurtigt en god fedme og fylde, som helt klart er blevet forstærket af opholdet på træfade.

  En klassisk australsk Chardonnay, som kan nydes uden mad til, og som vil egne sig fint til skaldyrs- eller fiskeretter eller til gratinerede retter.
  Førpris

  DKK 89,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar