RealVarenavn:

2022 DRY RIESLING Oregon, Lemelson Vineyards

Billede zoom:
Billede:
0540042_lemelson_riesling_dry
Navn:
 1. Varenr.:
  05400422235
 2. Årgang:
  2022
 3. Land:
  USA
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Riesling
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  Lemelson Vineyards er beliggende i det område i Oregon, der betragtes som et af de bedste - Yamhill County i Willamette Valley. Firmaet blev grundlagt i 1999 af Eric Lemelson - født i New York og tidligere miljø-advokat - som blev betaget af Yamill Countys fantastiske frugtbarhed og forelsket i Pinot Noir-druen, hvilket tilsammen gjorde, at han plantede sine første vinstokke der med denne drue i 1995. To år senere udvidede han sine markbesiddelser og påbegyndte samtidig opførelsen af sit sofistikerede gravity-flow winery, som ved færdiggørelsen i 1999 markerede grundlæggelsen af Lemelson Vineyards. I dag dyrkes vin på 57 ha. - fordelt på 6 forskellige vinmarker, og foruden Pinot Noir dyrker man også Riesling, Chardonnay og Pinot Gris, men det er stadig Pinot Noir, som har det absolutte hovedfokus.

  Fra første dag indførte Eric Lemelson 100% økologisk dyrkning, dels fordi han personligt gik stærkt ind for den økologiske tankegang, dels fordi han var overbevist om, at de bedste vine altid kommer fra sunde vinmarker, der bliver dyrket med respekt for naturen. I oktober 2004 blev Lemelson Vineyards officielt godkendt som økologisk producent (OTCO) - i øvrigt som en af de første i Oregon. Lovgivningen i USA tillader dog kun at anvende betegnelsen økologisk dyrkede druer og altså ikke økologisk vin, hvilket betyder, at man indenfor EU ikke må indregne vinene i de regnskaber, der skal opgøre de økologiske andele.

  Vinene fra Lemelson Vineyards regnes som nogle af de bedste fra Oregon, som samtidig anses for at have et unikt terroir til produktion af Pinot Noir.  Website:
  1. Willamette Valley AVA (American Viticultural Area) er med sine ca. 13.500 ha. Oregons største og meste berømte vindistrikt. Det strækker sig fra Colombia River i det nordlige til byen Eugene i det sydlige, og breder sig fra de vestlige bjerge, Oregons Coast Range, til Cascade Mountain mod øst. Her finder man ikke mindre end 200 vinhuse, de fleste samlet vest for floden Willamette River (især i Yamhill County).

   Området er beskyttet af de vestlige Oregon Coast bjerge mod kølige vinde og regn fra Stillehavet, og byder derfor på et ret mildt klima, med kølige og våde vintre og varme og tørre somre. Området er mest kendt for druer som Pinot Noir, Pinot Gris, Riesling og Chardonnay. Distriktet består selv af seks lokale vindistrikter (AVA): Chehalem Mountains, Dundee Hills, Eola-Amity Hills, McMinnville, Ribbon Ridge, og Yamhill-Carlton District.
  Druerne til denne 'Dry Riesling' kommer fra to vinmarker: Wascher Vineyard (300 m. o.h.) ved foden af Dundee Hills og Meyer Vineyards (650 m. o.h.). Høsten foregår som regel sent (oktober), da området generelt byder på et ret køligt klima, som giver et langt modningsforløb. Det giver vinene en meget frisk aroma og meget delikate nuancer. Druerne presses uden forudgående afstilkning og gæringen foregår på ståltanke, efterfulgt af en lagring i 5 måneder med 'lie' (bundfald) i tanke af samme type. Alt dette for at bevare friskheden i vinen.Stilen er sart, med aromatiske nuancer af lime, jasmin, ingefær og passionsfrugt. I smagen bliver Rieslingens naturlig frugtsødme løftet af en god sprødhed og sprød tannin. Her finder man toner af citrusfrugter, ananas og en god mineralitet (måske lige en stænk af petroleum - klassisk for Riesling).Serveres til skaldyr eller fisk, gerne tilberedt efter asiatiske opskrifter, og til sushi.
  Førpris
  Førpris: DKK 279,00

  DKK 249,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar