RealVarenavn:

2022 GEWURTZTRAMINER Stellenbosch, Simonsig

Billede zoom:
Billede:
0650292_simonsig_gewurztraminer
Navn:
  1. Varenr.:
    06502922235
  2. Årgang:
    2022
  3. Land:
    Sydafrika
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Gewürztraminer
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Asiatisk, Dessert, Ost
    Beskrivelse:
    Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.

    Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique - MCC), og som han døbte Kaapse Vonkel. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter - alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.

    Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel single variety-vine som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.

    Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.


    Website:
    1. Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed.
    Simonsigs Gewürztraminer er lavet i Late Harvest stil, dvs., at druerne er høstet ret sent - normalt fra primo marts til medio april. Vinen er lavet på 100% Gewürztraminer - en ret sjælden drue i Sydafrika (kun ca. 120 ha. i alt). Simonsig var en af de første til at prøve kræfter med Gewürztraminer i 1973, en druesort som er lidt vanskelig i Sydafrika og giver et lille udbytte, da den nemt bliver angrebet af råd. Vinen er lavet på druer fra ældre vinstokke, som tilfører dybde og kompleksitet og yngre vinstokke, som tilfører stor aroma og friskhed. Vinen er både gæret og modnet kort på ståltanke.

    Gewürztraminer har en flot, gylden farve, og den sødmefulde duft byder på eksotiske nuancer af litchi, modne æbler, grape og hyben. I smagen er det en frugtrig og umiddelbar vin, med toner af syltede mirabeller, citrus og tuttifrutti-bolsjer. Den har samtidig en god balance mellem friskhed og sødme, og den slutter dejligt sprødt. Vinen vil være perfekt serveret som aperitif, til fisk eller skaldyr, til det asiatiske køkken - fx indisk kylling.
    Førpris

    DKK 149,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar