RealVarenavn:

2023 BACHILLER VERDEJO, RUEDA Bodegas Canderuela

Billede zoom:
Billede:
0634212_canderuela_bachiller_bianco_ua_proff
Navn:
 1. Varenr.:
  06342122335
 2. Årgang:
  2023
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Verdejo
 1. Anbefales til:
  Fuglevildt, Gris, Kalv, Lam
  Beskrivelse:
  Vinhuset Altos de Ontañón-Canderuela ligger i landsbyen Fuentecén i Ribera del Duero og er en del af Bodegas Ontañon, som har hovedsæde i Logroño i Rioja. Det er familien Pérez Cuevas som står bag foretagendet med dets ikke mindre end 120 vinmarker i alt, fordelt i vinregionerne Rioja DOCa, DO Ribera del Duero og DO Rueda. Vinmarkerne i Rioja blev beplantet for 80 år siden, i Ribera del Duero for ca. 40 år siden og i Rueda for ca. 30 år siden. Nogle af vinmarkerne er allerede dyrket efter kontrollerede økologiske teknikker, og det er familiens mål at overgå til økologi på alle vinmarker.

  Det er i dag familiens 4. generation - Raquel, Leticia, Rubén og María - som er ved roret, stadig med god hjælp fra forældrene. I Ribera del Duero råder Bodegas Altos de Ontañón-Canderuela over 4 forskellige ejendomme/vinmarker mellem Burgos, Fuentecén og Soria beliggende i en højde mellem 600 og 900 m.o.h., og med vinstokke som er 35-40 år gamle. Den store diversitet i klimaet, undergrunden, højden og dyrkningsformer giver mulighed for at producere et udvalg af Tempranillo (Tinto del País)-baserede vine med betydelige stilmæssige forskelle. Frem for alt giver det mulighed for, alt efter årgangens karakter, at sammensætte vinene, så de opnår den perfekte harmoni.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Rueda
  small-arrow
  1. Fra især at være kendt som storproducent af forstærkede vine (hedvine) indtil 1960´erne, er Rueda i dag et af de mest anerkendte distrikter for tørre hvidvine i Spanien. Især efter revideringen af distriktets Denominacion de Origin (DO), hvor man bl.a. har indført kravet om, at vinene skal indeholde minimum 50% Verdejo og Sauvignon Blanc, har man oplevet et løft i det generelle kvalitetsniveau. Den seneste indførelse af et par yderligere kvalitetsopdelinger som Gran Vino de Rueda og Vino de Pueblo har også hjulpet i den rigtige retning. Distriktet producerer også rosé- og rødvine samt mousserende (Rueda Espumoso DO).

   Geografisk ligger Rueda i den sydlige del af Valladolid-provinsen, nordvest for Madrid og sydvest for Ribera del Duero. Mod nord består jorden mest af tunge aflejringer fra floden Duero, mens man mod syd mest finder lettere jord og sandsten i dybden. Det er virkeligt et område med fastlandsklima, hvor somrene er varme og vintrene (og nætterne) kolde. Områdets klassiske druer for hvidvinene er i dag Verdejo og Sauvignon Blanc, som i de senere år har vundet indpas og vist sig at give god harmoni i vinene, og desuden Viura. Siden 2019 har man også tilladt druesorterne Viognier og Chardonnay i blandingen. Palomino, som før blev brugt massivt til de forstærkede vine, er knap så vigtig i dag, men bruges dog stadig til de lækre Sherry-lignende hedvine, distriktet stadig er leverandør i: Rueda Dorado DO og Rueda Pálido DO.
  Farven er transparent grøn med et gulligt skær. I duften, som er medium intens, finder man hvide blomster, fennikel, fersken, grønt æble og pomelo. Smagen bærer præg af en frisk syre. Det er en tør vin med masser af mineralitet, lidt saltet samt nuancer af citrusskal og med en svag bitter afslutning.

  Vinen fremstår meget druetypisk og kan parres med salater, ceviche, asparges og kylling.

  Førpris
  Førpris: DKK 99,00

  DKK 79,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar