RealVarenavn:

2023 DIALOG ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch

Billede zoom:
Billede:
0040362_johanneshof_dialog_new
Navn:
  1. Varenr.:
    00403622335
  2. Årgang:
    2023
  3. Land:
    Østrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Chardonnay
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Sauvignon Blanc
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Asiatisk, Fisk, Skaldyr
    Beskrivelse:
    Familien Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i den lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.

    Den aktuelle vingård Johanneshof blev i 1995 opført af Johann Reinish, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. Johanneshof er udstyret med såvel traditionelle som moderne vinificeringsfaciliteter, som sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver rigtig gode muligheder for at producere store vine. Rustfrie ståltanke anvendes, men også træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.

    I 2004 påbegyndte Johanneshof Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.

    Johanneshof Reinisch placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    small-arrow
    Hvidvinen Dialog er sammensat af økologiskdyrkede Chardonnay (40-50%) og Sauvignon Blanc druer, som hentes på forskellige parceller på ejendommen, bl.a. på marken Ried Lores nær Tattendorf og marken Ried Kästenbaum nær Gumpoldskirchen. Vinstokkene er 8-20 år gamle, og høsten forgår normalt i september. Det er druens klassiske smørrede nuancer, der prioriteres i Chardonnay, som derfor bliver gæret på store træfade, mens Sauvignon Blanc bliver gæret på ståltanke for at tilføre en god modvægt af sprødhed og bid. Efter sammenstikningen modnes vinen i 5 måneder på sit lie (bundfald) i ståltanke.

    Dialog er tør hvidvin, som samler Chardonnays struktur, fedme og kompleksitet med Sauvignon Blancs aromatiske og en smule eksotiske nuancer af stikkelsbær, grape og grønne æble. En meget umiddelbar, liflig og appetitvækkende hvidvin, hvor tørhed og velour smelter flot sammen. Serveres til salater, skaldyr eller fisk, til kyllingeretter - gerne asiatiskinspirerede.
    Førpris

    DKK 139,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar