RealVarenavn:

2022 GEWÜRZTRAMINER AUSLESE BIO Orange Edelsüss (50cl)

Billede zoom:
Billede:
0031342_zwolberich_gewurztraminer_auslese_orange_by_nature
Navn:
  1. Varenr.:
    00313422225
  2. Årgang:
    2022
  3. Land:
    Tyskland
  4. Tekst:
    Deutscher Prädikatswein
  1. Indhold:
    50,0cl
  2. Alkohol:
    9,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Gewürztraminer
  1. Anbefales til:
    Asiatisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
    Beskrivelse:
    Weingut im Zwölberich nær byen Langenlonsheim ved bredden af floden Nahe blev grundlagt i 1711 af familien Heintz, og mange generationer i samme familie har siden efterfulgt hinanden på vingården. I dag er det således Hartmut Heintz, som står ved roret.

    Ejendommen tæller ca. 33 ha. vinmarker, som er samlet i en radius af ca. 3 km. omkring vingården, dels i Langenlonsheim (vinmarkerne Steinchen, Königsschild og Löhrer Berg), dels i Guldental-dalen (vinmarkerne Honigberg og Rosenteich). Her dyrker man efter biodynamiske principper og på nøje udvalgte parceller ikke færre end 30 forskellige druesorter. Hver parcels undergrund og eksponering er afgørende for, hvor man præcist dyrker hver enkelt druesort.

    Vinhuset er stolt af at være en af de første vinproducenter i Tyskland, som overgik til økologisk dyrkning og i 1993 blev certificeret biodynamisk efter de strenge Demeter-regler. Hartmut Heintz store begejstring for biodynamisk dyrkning medførte tilmed, at han i 2017 blev valgt ind i direktionen for Demeter-organisationen i Tyskland.

    Vinene fra Weingut im Zwölberich regnes i dag som værende blandt de allerbedste fra Nahe-distriktet.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    small-arrow
    Weingut im Zwölberich henter druerne til denne Gewürztraminer fra et par udvalgte parceller i Langenlonsheim, hvor undergrunden mest består af sand og løss. Druerne bliver skånsomt afstilket, mast og gæret med skind på ståltanke, med druernes egne gærkultur. På grund af skindet får vinen en smuk, pink/orange farve (hvoraf begrebet orangevin). Gæringen standses ved afkøling, når vinen rammer en alkoholprocent på 10%, således at vinen beholder en del af dens sukker. Den er derefter modnet i 4 måneder på ståltanke, for at gengive druesortens og parcellens karakter fuldt ud.

    Vinen har en flot rosa/pink/orange farve og er ret tyktflydende på glasset. Duften er både frisk og eksotisk, med toner af vilde roser, hyben, røde æbler, litchi og granatæbler. Den besidder en diskret nuance af krydderier fra druen. Smagen er forbavsende saftig, frisk og elegant på trods af sødmen. Vinen slutter med bid og charme. Man fornemmer en smule bitterhed i eftersmagen, som minder om drueskind. En meget karakterfuld vin.

    Den kan serveres som dessertvin sammen med frugtdesserter (frugtsalat, frugttærter, mirabelle- eller rabarbersouffléer), men vil også egne sig fint til blåskimmeloste. Den kan også sagtens serveres alene Serveringstemperatur: 12-14 grader.
    Førpris

    DKK 245,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar