RealVarenavn:
2011 TAITA Colchagua Valley, 1 stk trækasse, Montes
Billede zoom:



Billede:/0594331.jpg)
/0594331.jpg)
Navn:
- Varenr.:05943311135
- Egenskaber:
- Årgang:2011
- Land:Chile
- Tekst:
- Indhold:75,0cl
- Alkohol:15,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
85%
Betinget procent:
85%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Diverse
- Anbefales til:Fuglevildt, Lam, Okse, Råvildt
Producent:
Producent:
Montes

Beskrivelse:
I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile.
Den første vin, der skulle indfri de store ambitioner, var Alpha Cabernet Sauvignon, der inkarnerede det hårde arbejde og den store passion, der var lagt i vinen. Modtagelsen var overvældende både blandt forbrugerne og blandt internationale vinjournalister. Med ét var overlæggeren hævet for, hvad der kunne produceres af kvalitetsvin i Chile. Montes blev således samtidig synonymt med kvalitetsvin fra Chile, og man satsede benhårdt på eksport - og vel at mærke til de kvalitetsbevidste restauranter og specialvinhandlen.
Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen. Man arbejder dog naturligvis meget systematisk og struktureret i alle processer fra vinmark via kælder til den færdige vin. Fx høster man på det køligst mulige tidspunkt i den tidlige morgenstund - og endog også om natten for at sikre, at druerne bevarer deres friskhed. Til sidst hviler og modner vinen uden nogen form for indblanding, men under opsyn af skytsengle, som Montes mener er til stede - og derfor afbildet på etiketterne!
Den første vin, der skulle indfri de store ambitioner, var Alpha Cabernet Sauvignon, der inkarnerede det hårde arbejde og den store passion, der var lagt i vinen. Modtagelsen var overvældende både blandt forbrugerne og blandt internationale vinjournalister. Med ét var overlæggeren hævet for, hvad der kunne produceres af kvalitetsvin i Chile. Montes blev således samtidig synonymt med kvalitetsvin fra Chile, og man satsede benhårdt på eksport - og vel at mærke til de kvalitetsbevidste restauranter og specialvinhandlen.
Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen. Man arbejder dog naturligvis meget systematisk og struktureret i alle processer fra vinmark via kælder til den færdige vin. Fx høster man på det køligst mulige tidspunkt i den tidlige morgenstund - og endog også om natten for at sikre, at druerne bevarer deres friskhed. Til sidst hviler og modner vinen uden nogen form for indblanding, men under opsyn af skytsengle, som Montes mener er til stede - og derfor afbildet på etiketterne!
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Colchagua Valley

- Colchagua Valley er en del af regionen Central Valley i Chile, og ligger ca. 180 km. sydvest for hovedstaden Santiago, i den sydlige halvdel af Rapel Valley, som den oprindeligt var en del af. I dag er distriktet langt mere berømt end Rapel, og mange mener, at det netop er i Colchagua, man i dag producerer Chiles bedste vine. Udviklingen har været enorm i løbet af de seneste 20 år. I dag har flere berømte sub-distrikter i Colchagua Valley fået deres selvstændige DO-klassifikation, som fx DO Apalta og DO Marchigüe.
Colchagua Valley strækker sig fra foden af Andesbjergene mod øst til Coastal-bjergene mod vest, og selvom man er relativt tæt på Ækvator (34. breddegrad er tættere end noget europæisk vinområde), køler Stillehavet og den kølige Humboldt strøm området ned, og giver det nærmest et middelhavslignende klima. Sammen med rimelige regnmængder (ca. 590 mm./år) og en undergrund af hovedsageligt ler, sand og smuldrende granit, giver det perfekte forhold til vindyrkning. Området er især kendt for sine fyldige røde Malbec-, Cabernet Sauvignon-, Carmenère- og Syrah-vine, men også for hvide Sauvignon Blanc og Chardonnay i "Cool climate-stil" fra primært den vestlige del af distriktet.
Taita er Montes seneste, bedste og mest ambitiøse vin, som skal inkarnere summen af den viden, Montes har opnået efter at have arbejdet med fine wine i mere end 25 år. Vinen laves af druer fra udvalgte parceller i Marchigüe, hvor geologiske undersøgelser har vist, at der er en særlig jordbund af korroderende granit og ler, som giver en særlig struktur og høj syre til druerne. Herudover har Cabernet Sauvignon vinstokkenes rødder tilpasset sig, så man kan undgå kunstvanding på disse parceller.
Vinen er lavet på 85% Cabernet Sauvignon og 15% Winemakers Choice, som er Aurelio Montes suveræne valg baseret på årgangens karakteristika og det druemateriale, der er til rådighed. Udbyttet holdes helt nede på 3 tons pr. hektar. Vinen modner i 24 måneder på 100% nye franske barriques, inden den aftappes let filtreret. Herefter lagres den i minimim 3 år på flaske, inden den frigives.
Vinen har en intens rubinrød farve. I den intense duft finder man blåbær, solbær, kaffe og trøfler. Smagen er kompleks med masser af frugt kombineret med sekundære aromaer fra den lange lagring af cedertræ, mokka og bitter chokolade. En kraftfuld, harmonisk vin med en lang, kompleks eftersmag. Dekanter den gerne og server den ved 18 grader til fx rødt kød, dyrevildt, og kraftige men ikke for krydrede retter. Kan nydes i sin ungdom, men kan også ligge i minimum 15 år efter høståret.
Vinen er lavet på 85% Cabernet Sauvignon og 15% Winemakers Choice, som er Aurelio Montes suveræne valg baseret på årgangens karakteristika og det druemateriale, der er til rådighed. Udbyttet holdes helt nede på 3 tons pr. hektar. Vinen modner i 24 måneder på 100% nye franske barriques, inden den aftappes let filtreret. Herefter lagres den i minimim 3 år på flaske, inden den frigives.
Vinen har en intens rubinrød farve. I den intense duft finder man blåbær, solbær, kaffe og trøfler. Smagen er kompleks med masser af frugt kombineret med sekundære aromaer fra den lange lagring af cedertræ, mokka og bitter chokolade. En kraftfuld, harmonisk vin med en lang, kompleks eftersmag. Dekanter den gerne og server den ved 18 grader til fx rødt kød, dyrevildt, og kraftige men ikke for krydrede retter. Kan nydes i sin ungdom, men kan også ligge i minimum 15 år efter høståret.
AnmeldelserVisual Score: Robert Parkers The Wine Advocate 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Visual Score: Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020 /
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Robert Parkers The Wine Advocate 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020 /
Kort vinbeskrivelse:
Førpris
DKK 1.999,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0