RealVarenavn:

2017 HEATHCOTE ll, SHIRAZ Heathcote, Rosdal & Flutto

Billede zoom:
Billede:
0580401_Rosdal_Heathcote_Shiraz
Navn:
 1. Varenr.:
  05804011735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Australien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Shiraz
 1. Anbefales til:
  Fuglevildt, Grill, Lam, Okse, Råvildt
  Beskrivelse:
  Heathcote II er etableret af danskeren Peder Rosdal og franskmanden Lionel Flutto. Peder er uddannet winemaker i Frankrig og ansvarlig for at lave vinene. Ejendommen har en yderst begrænset produktion og kan derfor betegnes som et såkaldt Boutique Winery - til gengæld er det unikke, håndlavede vine i den ypperste kvalitet!

  Vinene er udelukkende lavet af druer dyrket på ejendommen, Høstudbyttet er lavt - max. 35 hl./ha. men reelt ligger det ofte meget lavere. Ejendommen ligger i 240 meters højde og strækker sig over 32 ha. med bløde bakker og den karakteristiske røde jord. Kun 4,5 ha. er tilplantede med vinstokke, hvoraf det meste er Shiraz, men der er også små parceller med Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Tempranillo.
  .
  Website:
  1. Heathcote er et af de nyeste vinområder i Australien, som først for nogle få år siden blev tildelt sin egen Geographical lndication (G.I.). Før den tid hørte området under Bendigo i det centrale Victoria og druknede derfor lidt i mængden. Byen Heathcote ligger 100 km. nord for Melbourne. Vinregionen begynder 15 -20 kilometer syd for byen og slutter ca. 70 kilometer længere mod nord. Langs hele strækningen løber der en bjergkæde, som i undergrunden består af vulkanske klippeformationer. Jorden har en evne til at holde utroligt godt på vandet, og samtidigt dræner den godt. Det betyder, at man her kan dyrke vin uden brug af kunstvanding, hvilket giver meget intense og koncentrerede vine.

   Der har været dyrket vin i området de sidste 30-40 år, men det er først inden for de seneste år, at det virkeligt er blevet kendt især for sine Shiraz-vine. De første seriøse vinproducenter begyndte for ca. 30 år siden, men i dag er der kommet mange nye til, og der er omkring 35 vinhuse i området. Dertil kommer et tilsvarende antal af vindrue dyrkere, som sælger til de store vinhuse. Men generelt er det en vinregion for de små, individuelle og kvalitetsbevidste producenter.
  Shiraz er ejendommens basis-Shirazvin, hvor vinificeringen hver år tilpasses årgangen - både hvad gæringen og modningen angår. Vinen er dog altid modnet (18-24 mdr.) på franske barriques, hvor andelen af nye fade varierer fra ca. 35-75%.2014 ifølge Peder Rosdal: Deep dark colour hints to great concentration and the taste confirms. Rich fruit flavours of concentrated raspberries and blackberries, sweet liquorice are supported by well integrated woody notes of the oak and a well-rounded texture with soft tannins.
  Førpris

  DKK 399,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar