RealVarenavn:

2019 ALIUM, Valdecuevas, Castilla y Leon

Billede zoom:
Billede:
0630891_valdecuevas_alium
Navn:
  1. Varenr.:
    06308911935
  2. Årgang:
    2019
  3. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    14,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Tempranillo
  1. Anbefales til:
    Lam, Okse, Ost, Råvildt
    Beskrivelse:
    Vinhuset Grupo Valdecuevas har hovedsæde i Valladolid og har fire forskellige ejendomme i Rueda og La Seca-kommunerne, hvor den ene ejendom i Medina de Rioseco producerer olivenolie. Alle vinmarker ligger i en højde af 700-800 m.o.h., og består mest af aflejret sand, ler og sten, hvilket er klassisk i dalen langs floden Duero. I den øverste del af skråningerne hvor vinmarkerne ligger, oplever man kolde vintre og varme og tørre somre samt store forskelle i temperaturen mellem dag og nat. Det giver en langsom modning af druerne, hvilket er med til at gøre Rueda-hvidvinene meget aromatiske og delikate - noget som netop Valdecuevas har stort fokus på.

    Verdejo-druen dominerer suverænt i vinmarkerne hos Valdecuevas, men man har dog også enkelte parceller med Tempranillo, som er klassificeret som Vino de la Tierra de Castilla y León (IGP).

    Under høsten i september/oktober udvælges kun de bedste klaser på de forskellige parceller, så man kun anvender de bedste druer til at kunne lave store og harmoniske vine. Vinificerings-faciliteterne ligger midt i vinmarken La Pardina, og rummer alt det moderne udstyr, man skal bruge for at producere højkvalitetsvine - herunder små ståltanke, hvor druerne fra de forskellige parceller separat kan gennemgå en kølig skindmacerering, inden man presser dem let. Hos Valdecuevas bruger man kun den most, som selv løber fra pressen, og foretager derefter en lang, kølig gæring, efterfulgt af en modning sur lie med løbende omrøring - enten på ståltanke eller for nogle af vinenes vedkommende på træfade.

    Valdecuevas laver Rueda-vine, hvor harmonien mellem finesse, tørhed, struktur, koncentration og mineralitet udtrykkes på fornemmeste vis.
    Website:
    1. Castilla y León er beliggende i det nordvestlige Spanien omkring byen Valladolid, og de utallige slotsruiner i landskabet vidner om en rig og stolt historisk fortid. Vinmæssigt byder regionen på ca. 10 DOer (Denominacion de Origin) med så kendte navne som Ribera del Duero og Rueda men også distrikter som Toro, Cigales og Bierzo, hvor der laves utroligt spændende vine. Til rødvin bruger man ofte Tempranillo, som i distriktet hedder Tinta del Pais eller Tinta de Toro, og til de hvide bl.a. Verdejo og Albillo.

      Også områdets mere beskedne IGP-vine som fx Vinos de la Tierra de Castilla y León, der blev grundlagt i 2000 og dækker hele Castilla y León, fortjener interesse, og giver ofte rigtig god valuta for pengene. IGP-ordningen tillader bl.a. anvendelsen af flere druesorter, noget som giver producenterne mulighed for at eksperimentere lidt mere
    Alium er lavet på 100% Tempranillo-druer fra en enkelt vinmark på 2 ha., fuldstændigt omringet af Verdejo-vinmarker. Marken blev beplantet med forskellige kloner af Tempranillo for 55 år siden, og var nærmest opgivet, da Valdecuevas overtog den. Et kæmpe genopretningsarbejde blev sat i gang, og allerede ved første årgang, opdagede man, at man kunne lave en fantastisk koncentreret og kompleks rødvin med disse druer. Produktionen er begrænset til ca. 2-3.000 fl.

    Druerne er håndplukkede og gennemgår en selektering, både i vinmarken og ved ankomsten til kælderen. Efter en afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kold skindmaceration på mindre ståltanke i 5 dage med løbende omrøringer. Når temperaturen hæves, starter gæringen spontant med druernes egen gær. Efter gæringen bliver druerne presset, og vinen flyttes i brugte franske egetræsfade af 500 l. og gennemgår en malolaktisk gæring i 6 uger. Derefter flyttes vinen i nye franske fade af samme type og modnes i 12 måneder. Efter aftapningen forbliver vinen yderligere et år i kælderen, før den frigives.

    Alium har en flot, mørk, rubinrød farve med et lilla skær på kanten. I duften finder man stor frugtkoncentration og meget komplekse toner af syltede, mørke bær, eukalyptus, mørke krydderier og en smule vanilje. I smagen tænker man straks på en god Ribera del Duero, og man fornemmer, at vinen udvikler sig ved iltning og får mere harmoni mellem frugtsødme, bid og struktur. En meget vellavet vin med stor charme i sin ungdom, men også med et stort modningspotentiale. Perfekt til gastronomien.
    Førpris

    DKK 225,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar