RealVarenavn:
2019 CHATEAU YVONNE ØKO Saumur Champigny
Billede zoom:

Billede:/0130061_Yvonne.JPG)
Navn:
- Varenr.:01300611935
- Egenskaber:
- Årgang:2019
- Land:Frankrig
- Tekst:
- Indhold:75,0cl
- Alkohol:13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Cabernet Franc
- Anbefales til:Pasta, Grøntsagsretter, Kalv, Kylling
Producent:
Producent:
Chateau Yvonne

Beskrivelse:
Mathieu Vallée, som stammer fra en vinbonde-familie i Saint-Nicolas-de-Bourgueil i Loire, overtog i 2007 Château Yvonne midt i Saumur Champigny-appellationen. Mathieu valgte stedet, fordi de tidligere ejere, Yvonne og Jean-François Lamunière, havde dyrket deres vinmarker økologisk siden tilplantningen i 1996-1998, men måske især fordi han selv var glad for vinene fra Saumur og gerne ville udbrede kendskabet til disse.
I dag udgør vinmarkerne 16 ha. (heraf bl.a. 10 ha. Cabernet Franc og 5 ha. Chenin Blanc), som alle er økologisk certificerede og siden 2011 desuden dyrket biodynamisk. Dette indebærer bl.a. pløjning, naturgødning, ingen insektmidler, ingen svampemidler, løbende udtynding for at undgå sygdomme samt lav produktion. I kældrene, som er indrettede i flere hundrede år gamle gange hugget i områdets klassiske tufsten, bruger man kun druernes naturlige gær og prioriterer en lang modning på fad. Aftapning foregår efter en naturlig bundfældelse og uden filtrering.
Château Yvonne er i dag en kvalitetsreference i området.
I dag udgør vinmarkerne 16 ha. (heraf bl.a. 10 ha. Cabernet Franc og 5 ha. Chenin Blanc), som alle er økologisk certificerede og siden 2011 desuden dyrket biodynamisk. Dette indebærer bl.a. pløjning, naturgødning, ingen insektmidler, ingen svampemidler, løbende udtynding for at undgå sygdomme samt lav produktion. I kældrene, som er indrettede i flere hundrede år gamle gange hugget i områdets klassiske tufsten, bruger man kun druernes naturlige gær og prioriterer en lang modning på fad. Aftapning foregår efter en naturlig bundfældelse og uden filtrering.
Château Yvonne er i dag en kvalitetsreference i området.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Saumur Champigny

- Loirefloden bugter sig gennem Midt- og Vestfrankrig og byder på stor variation af spændende vinoplevelser. En del appellationer er kendte, som f.eks, Sancerre, Pouilly-Fumé, Vouvray, og Muscadet, mens andre kun dukker op på det danske marked med større mellemrum. Vintraditionen i Loire går helt tilbage til 1100-tallet, hvor vinene nærmest havde monopol ved Frankrigs og Englands hoffer.
Saumur-distriktet er en del af området Anjou, syd for byen Angers, og producerer både hvidvine (på Chenin Blanc) og rødvine (på Cabernet Franc). Efterhånden som en ny generation af vinproducenter er dukket op, og brugen af nyt vinificeringsudstyr er blevet mere udbredt, er kvaliteten steget markant. Saumur Champigny har i mange århundreder været kendt for kvaliteten af sine rødvine. Distriktet har været en af de første i Loire, hvor producenterne er blevet opfordret og støttet til en overgang til økologisk produktion af druerne.
Château Yvonnes Saumur Champigny er lavet på Cabernet Franc fra 2 ha. fordelt på 3 parceller: 2 parceller (Les Pierres Blanches og Le Beaumeray) i Parnay ligger på en undergrund af kalk- og lerholdig tufsten, mens den sidste parcel (Château Gaillard) i Turquant ligger på aflejringer af sten og kridt. Vinstokkene er fra 15 til 50 år gamle og giver i gennemsnittet et ret lavt udbytte på ca. 23 hl./ha. Både de forskellige oprindelser og den lave produktion forklarer vinens frugtkoncentration, struktur og harmoni.
De økologiske druer bliver høstet og transporteret til kælderen i små kasser for at undgå masning. Gæringen foretages i slottets underjordiske gange i klassiske gærkar af træ (38 hl.) med druernes egen gær. Efter presning og en malolaktisk gæring, modnes vinen i 12 måneder på barriques og derefter 6 måneder på store fade af 30 hl.
Vinen har en flot, dyb, rubinrød farve. Duften er aromatisk og åben med nuancer af mørke bær og krydderier. Smagen er afrundet, med god velour og igen krydrede toner. Vinen slutter med frugt og sprødhed og en god, blød tannin. Serveres til kylling, kalv eller grønsagsretter.
De økologiske druer bliver høstet og transporteret til kælderen i små kasser for at undgå masning. Gæringen foretages i slottets underjordiske gange i klassiske gærkar af træ (38 hl.) med druernes egen gær. Efter presning og en malolaktisk gæring, modnes vinen i 12 måneder på barriques og derefter 6 måneder på store fade af 30 hl.
Vinen har en flot, dyb, rubinrød farve. Duften er aromatisk og åben med nuancer af mørke bær og krydderier. Smagen er afrundet, med god velour og igen krydrede toner. Vinen slutter med frugt og sprødhed og en god, blød tannin. Serveres til kylling, kalv eller grønsagsretter.
Førpris
DKK 369,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0