RealVarenavn:

2020 GEVREY CHAMBERTIN LES EVOCELLES Lupe-Cholet

Billede zoom:
Billede:
0390641_lupe_cholet_gevrey_chambertin_les_evocelles
Navn:
 1. Varenr.:
  03906412035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  Frankrig
 4. Tekst:
  Appelation d'origine controlée
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Fuglevildt, Lam, Okse, Ost
  Beskrivelse:
  Firmaet Lupé-Cholet blev grundlagt i 1903 i hjertet af Bourgogne. Mødet mellem vinmanden greve de Mayol de Lupé og landmanden greve de Cholet blev starten til et godt makkerpar, og deres passion for gode vine har præget firmaet siden.

  Da de sidste efterkommere i Lupé-Cholet gik bort uden arvinger i 1990erne, var det naturligt for det berømte vinhus, Albert Bichot i Beaune, at overtage firmaet og dets besiddelser, da der eksisterede et stort venskab mellem familierne i de to firmaer. Bichot tilførte efterfølgende de nødvendige ressourcer til en restaurering af de forskellige ejendomme i Nuits-St.-Georges og Chablis samt til en gennemgribende pleje og delvis genplantning af vinmarkerne. Bichots meget anerkendte team af dygtige fagfolk har helt klart været med til at sikre et stabilt højt kvalitetsniveau i vinene fra Lupé-Cholet.

  Vinene fra Lupé-Cholets egne markbesiddelser i Vosne-Romanée, Nuits-St.-Georges, Aloxe-Corton, Savigny-les-Beaune, Beaune og Pommard markedsføres under Domaine Lupé-Cholet, og derudover tilbyder firmaet også såkaldte Négoce-vine fra et stort udvalg af appellationerne i Bourgogne.
  Website:
  1. Samtidig med at Gevrey-Chambertin med ca. 410 ha. vinmarker er den største kommune i Côte de Nuits, samler den et hav af fremragende vinmarker - den ene mere prestigiøs end den anden - med det tilfælles, at de udelukkende er beplantet med Pinot Noir. I Gevrey finder man ikke mindre end 9 Grand Cru marker og 25 vinmarker i 1. Cru, hvoraf nogle ganske enkelt er fremragende.

   Udover disse klassificerede marker finder man også parceller, som ofte sidestilles i kvaliteten med f.eks. 1. Cru. Men som altid i Bourgogne bør man lægge ligeså meget vægt på det firma, som har lavet vinen, som på dens geografiske oprindelse.
  "Lieu-dit"-vinmarken Les Evocelles ligger i den nordlige del af Gevrey-Chambertin, øverst på den østvendte skråning over landsbyerne Gevrey Chambertin og Brochon, og nyder godt af en perfekt soleksponering. Les Evocelles grænser op til to 1. Cru-vinmarker: Les Goulots og Champeaux. Det er i dag Lupé-Cholet, som dyrker parcellen, hvor man høster druerne fra. Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser af 25 kg., en lang gæring i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Vinen er modnet på 228 l. fade (40% nye, 14-16 måneder) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges - en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet.

  Gevrey-Chambertin Les Evocelles fra Lupé-Cholet har en dyb, rubinrød farve. Duften afslører nuancer af koncentrerede, røde bær og en smule sort peber. Smagen er allerede fint afrundet med toner af modne kirsebær, blommer, blåbær, krydderier, lakrids og vanilje. Vinen har en god balance mellem struktur, frugtsødme, tannin og finesse. Den slutter med en smule mineralitet og masser af friskhed.

  Vinen kan drikkes til okse- eller kalvekød, vildt eller til ikke alt for kraftige oste. Prøv den også til en god lammekølle. Serveringstemperatur: Ca. 16°. Husk at bruge store glas til en top-Bourgogne!
  Førpris
  Førpris: DKK 635,00

  DKK 579,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar