RealVarenavn:

2020 PINOT NOIR ØKO Marlborough, Misty Cove Wines

Billede zoom:
Billede:
0570141_Misty_Cove_Pinot_Noir_Organic
Navn:
 1. Varenr.:
  05701412035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  New Zealand
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Fisk, Gris, Grøntsagsretter, Lam, Pasta
  Beskrivelse:
  Bag Misty Cove Wines finder man grundlæggeren Andrew Bailey og hans familie. Vingården ligger i Wairau Valley i Marlborough, mere præcist i Misty Cove (også kendt som Marlborough Sounds), som er et af de mest populære naturområder i New Zealand for vandring, lystfiskeri, svømning og lystsejlads. De mange solskinstimer og de kølige aftener og nætter betyder, at druerne modner langsomt og harmonisk, hvilket resulterer i aromatiske, frugtige og delikate vine - især når det gælder vine baseret på Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Men druer som Chardonnay, Pinot Gris, Riesling og Grüner Veltliner giver afgjort også gode resultater her.

  Misty Cove Wines råder over 165 ha. vinmarker, og heraf bliver 70 ha. som ligger tættest ved vingården økologisk dyrket (certificeret af BioGroorganic NZ).

  Misty Cove Wines laver fremragende vine, der med deres friske, rene, frugtige og harmoniske stil, tillige afspejler det høje kvalitetsniveau, som vinene fra New Zealand i dag kan byde på.
  Website:
  1. Marlborough, hvor bl.a. Wairau Valley ligger, er i dag helt klart New Zealands mest anerkendte vindistrikt. Dalen strækker sig langs Wairau River, som forsyner vinmarkerne med rigeligt vand i et ellers ret tørt område (under 300 mm. regn i vækstsæsonen). Undergrunden består hovedsageligt af stenaflejringer efter tidligere gletsjere samt ler og sand. Den store variation af jordtyper giver store forskelle i vinene, men generelt er betingelserne perfekte til vindyrkning.

   Klimaet i Marlborough region hører til i den kølige ende af skalaen. Faktisk ligger middeltemperaturen om sommeren på blot 17,7 grader, hvilket er koldere end i Champagne i Frankrig. Frost om natten kan være et overvejende problem for vinbønderne, især om foråret, når de sarte skud udvikles og om efteråret, hvor planten (og især druerne) kan blive ødelagt. Heldigvis sikrer solen høje temperaturer i dagtimerne, og denne veksling er meget gunstig for modningen af druerne. Den sikrer meget aromatiske og delikate vine.
  Organic Pinot Noir er lavet på økologiskdyrkede druer dyrket i Southern Valley i Marlborough, hvor man kan producere Pinot Noir, som ud over at have stor aroma og frugtkarakter, har mere velour og kødfuldhed. Især når man som hos Misty Cove bruger de allerbedste Pinot Noir-kloner: 777, 115, Abel og 667. Druerne bliver håndplukket hver parcel for sig, da de ofte opnår optimal modning på forskellige tidspunkter, og hele vinificeringen foregår ligeledes separat. Efter en afstikning og en let masning bliver druerne gæret i åbne kar med løbende omrøring. Efter en skånsom presning modnes vinen i franske træfade, hvoraf de 20% er nye.

  I duften byder Organic Pinot Noir på nuancer af hindbær, blommer, krydderier og en smule mineralske toner. Smagen er sprød og ret charmerende, igen med en intens karakter af modne, røde frugter og god velour til sidst. Fadkarakteren er flot integreret i frugten. En både charmerende, appetitgivende og fyldig Pinot Noir. Server den til pasta, risottoer, fjerkræ, svinekød, lam, men også til varme vegetarretter eller til fisk.
  Førpris

  DKK 199,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar