RealVarenavn:

2020 PINOT NOIR OUTER LIMITS Aconcagua Coast, Montes

Billede zoom:
Billede:
0594111_montes_pinot_noir_outer_limits_new
Navn:
 1. Varenr.:
  05941112035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  Chile
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  And, Fuglevildt, Kalv
  Producent: 
  Producent:
  Montes
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile.

  Den første vin, der skulle indfri de store ambitioner, var Alpha Cabernet Sauvignon, der inkarnerede det hårde arbejde og den store passion, der var lagt i vinen. Modtagelsen var overvældende både blandt forbrugerne og blandt internationale vinjournalister. Med ét var overlæggeren hævet for, hvad der kunne produceres af kvalitetsvin i Chile. Montes blev således samtidig synonymt med kvalitetsvin fra Chile, og man satsede benhårdt på eksport - og vel at mærke til de kvalitetsbevidste restauranter og specialvinhandlen.

  Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen. Man arbejder dog naturligvis meget systematisk og struktureret i alle processer fra vinmark via kælder til den færdige vin. Druerne skal således være perfekt modne, da det også giver modne tanniner. Man høster også på det køligst mulige tidspunkt i den tidlige morgenstund - og endog også om natten for at sikre, at druerne bevarer deres friskhed. Herefter følger endnu en sortering af drueklaserne - kun det bedste er godt nok. Til sidst hviler og modner vinen uden nogen form for indblanding, men under opsyn af skytsengle, som Montes mener er til stede - og derfor afbildet på etiketterne!
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Pinot Noir-druer til Outer Limits dyrkes på den 45 hektar store Zapallar mark (i dag med eget DO-klassifikation), blot 7 km fra Stillehavet og den kolde Humboldt strøm. Det er en af de få vinmarker i området, og som navnet indikerer, skubber man nærmest til grænsen for, i hvor kølige omgivelser, man kan opnå modne, gode druer. Gæringen foregår på ståltanke og vinen lagres derefter i 10-12 mdr. på franske barriques, hvor andelen af nye fad varierer efter årgangen (normalt ca. 30%).

  Vinen har en lys, rubinrød farve. Duften er koncentreret, og man finder røde bær som hindbær, ribs og jordbær, men der er også en floral indflydelse. Smagen er perfekt balanceret med noter af både røde og mørke bær som kirsebær, modne jordbær og hindbær, og den fine tanninstruktur gør den fløjlsblød med en lang mineralsk finish.

  Server den ved 15-17 grader, hvor den vil være bredt anvendelig til fx fuglevildt, and og kalvekød. Den kan fint nydes i sin ungdom, men kan også ligge i 6-8 år fra høståret.
  Førpris

  DKK 279,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar