RealVarenavn:

2022 MISSETTI SANGIOVESE, Emilia-Romagna

Billede zoom:
Billede:
0602981_Missetti_Sangiovese
Navn:
 1. Varenr.:
  06029812235
 2. Årgang:
  2022
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Sangiovese di Romagna
 1. Anbefales til:
  Grill, Gris, Kylling, Lam
  Beskrivelse:
  Vinene i Missetti-serien er udvalgt af Østjysk Vinforsyning/VINOBLE hos forskellige italienske producenter, fortrinsvis i Veneto, Emilia Romagna og Puglia. Vinene skal først og fremmest være klassiske repræsentanter for deres respektive områder, og kvaliteten skal opfylde kriteriet value for money. Det er derfor vine, der varmt kan anbefales!
  Website:
  1. Emilia-Romagna regionen strækker sig over et stort område i det nordlige Italien, fra kysten ved Adriaterhavet mod øst, og næsten til Italiens vestkyst. Regionens nordlige grænse trækkes af Po-floden og den sydlige af Appeninerne-bjergkæden. Emilia-Romagna dækker over store dele af Po-sletten og omfatter blandt andet noget af Italiens mest frugtbare landbrugsjord. Vinmarkerne findes på de bløde bakker, mens fladlandet er beplantet med andre afgrøder. Rent faktisk er området den næststørste producent af kiwifrugt uden for New Zealand.

   Størrelsen (nr. 4 i Italien med ca 53.400 ha., men nr. 3 i volumen) og de store variationer i landskabet giver mange typer vine, og Emilia-Romagna byder derfor på en del denominazione: 2 DOCG'er, over 20 DOC'er og 9 IGP'er. Regionen producerer en lille overvægt af hvidvine (især lavet på Trebbiano), men ellers rødvine på bl.a. Sangiovese og Lambrusco. Den sidste (fordelt på min. 8 undersorter) bruges til områdets engang meget berømte rødvin, den perlende Lambrusco, som i dag oplever et stort comeback, efterhånden som producenterne tager den mere alvorligt
  Missetti Sangiovese fra Emilia-Romagna er lavet på den lokale Sangiovese-variant, Sangiovese di Romagna, hentet på flere vinmarker i området. Vinen er udelukkende vinificeret på ståltanke, da man i denne moderne udgave af en Sangiovese prioriterer friskheden, frugten og aromaen.

  Allerede i duften fornemmer man den moderne stil, med liflige, delikate og sprøde toner af kirsebær, blommer og en smule brombær. I smagen har vinen en god frugtsødme med en velouragtig struktur og en lækker, krydret stil. Den slutter ganske liflig og intens, med afrundet tannin. Server den til pasta, sammenkogte grønsags- og kødretter, især med svinekød eller lam. Også velegnet til fjerkræ eller hvidskimmelost.
  Førpris

  DKK 89,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar