RealVarenavn:

2021 ETOILE ROSE Domaines Ott, Provence

Billede zoom:
Billede:
0112543_OTT_Cuvee_Etoile
Navn:
 1. Varenr.:
  01125432135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
80%
Betinget procent:
80%
Navn:
Grenache
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Mourvedre
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Kylling, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Ott er først og fremmest navnet på familien som grundlagde det mest prestigefyldte vinhus i Provence - Domaines Ott, og ikke mindst den franskkyndige vil nok bemærke, at Domaines her skrives med s i slutningen og altså indikerer flertal. Domaines Ott består således af tre forskellige, selvstændige ejendomme: Château Romassan i AOP Bandol samt Château de Selle og Clos Mireille i AOP Côtes de Provence.

  Tilbage i 1896 indledte den unge agronom-uddannede Marcel Ott fra Alsace en rundrejse til Frankrigs vinområder, hvor han dygtiggjorde sig indenfor vinproduktion. Rejsen endte slutteligt i Provence, og i 1912 fandt han en ejendom, Château de Selle ved Draguignan, som virkelig inspirerede ham, og som han efterfølgende erhvervede. I 1930 købte han Clos Mireille ved Brégançon, og endelig i 1956 blev Château Romassan i Bandol lagt til familiens portefølje af fornemme ejendomme.

  Marcel Ott havde fra starten en målrettet ambition om at skabe de ypperste Provence-vine af ædle druesorter, og han var på mange måder en sand foregangsmand i området, hvilket bl.a. også betød, at udelukkende organisk gødning skulle anvendes på vinmarkerne, og at vinene skulle gæres med druernes egne naturlige gærceller.

  I 2004 overtog Champagne Louis Roederer hovedparten af Domaines Ott - dels for at sikre vinhuset en langsigtet fremtid, dels for at fastholde positionen som den mest prestigiøse producent i Provence. Ott-familien er dog fortsat i front i forhold til den daglige ledelse, aktuelt repræsenteret ved Jean-François Ott, som er 4. generation i Domaines Ott.
  Website:
  1. Vin de France (VdF) er den nye klassifikation (fra 2012) for det, som før i tiden hed Vin de Table (VdT), nemlig vine som er produceret i Frankrig, men falder udenfor de andre appellationer. En stor nyhed i Frankrig er, at det nu er fuldt tilladt at give oplysninger på etiketten for en "Vin de France" om den (de) anvendte druesort(er) i vinen, og i øvrigt årgangen.

   Vin de France-vine er oftest blandingsvine fra forskellige områder, hvor kvaliteten afhænger af producenten som udvælger og aftapper vinen. Men det kan også være fremragende "garage" vine, hvor kendte (eller mindre kendte) producenter f.eks. bruger andre druer end de tilladte i deres AOP (Appellation d'Origine Protégée) eller IGP (Indication Géographique Protégée). Det kan osgså være vine, som ikke har opnået godkendelse i en af de mere fornemme appellationer. Man kan altså finde perler blandt Vin de France-vine! Bemærk at for Vin de France må evt. regionsoprindelsen ikke fremgå af etiketten.
  Med den nye rosévin "Étoile", som er sammensat af vine fra Clos Mireille, Château de Selle og Château Romassan, har brødrene Jean-François og Christian Ott - 4. generation i familien på Domaine Ott - ønsket at nå toppen inden for rosévine og vise, hvad de tre ejendommes privilegerede beliggenheder i AOC Côtes de Provence og AOC Bandol betyder for kvaliteten. Navnet Étoile (stjerne på fransk) er hentet fra firmaets oprindelige logo, hvor en lille stjerne indgår efter selve navnet Ott.

  Med en klassisk druesammensætning på 80% Grenache og 20% Mourvèdre, har man forsøgt at samle den typisk saltede, frugtrige og kødfulde stil fra Clos Mireille, finessen fra Château de Selle og strukturen fra Château Romassan i en vin, som svarer til det, teamet bag Domaines Ott forstår ved en stor Provence-rosévin. Efter en klassisk rosé-vinificering med en kort skindmaceration og en presning ved lavt tryk, efterfulgt af en kølig gæring, har man givet vinen en delvis modning på keramiske tanke, som bevarer vinens renhed og frugtkarakter.

  Resultatet er ganske imponerende. I farven har Étoile den klassiske løgfarve/orange nuance, som er typisk for en rosé fra Provence. Duften er spækket med eksotiske frugtnuancer, friskhed og en særpræget saltet aroma, som giver både sprødhed og karakter. Også i smagen er vinen meget aromatisk og appetitvækkende. Vinen udvikler en kraftig og struktureret stil, med en velour, som matcher fint de sprøde toner. Vinens stil vil passe meget godt med kammuslinger i sauce, røget laks, svine- og kalvekød i lyse saucer samt til fjerkræ. Den bør ikke serveres for kold - 8-10 grader er den optimale temperatur.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 1.079,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar