RealVarenavn:

2021 LE P'TIT PINK ØKO Rosé, Château de la Roulerie (150cl)

Billede zoom:
Billede:
0130413_roulerie_le_petit_pink
Navn:
 1. Varenr.:
  01304132145
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  150,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Grolleau
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Cabernet Franc
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Cabernet Sauvignon
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Kylling, Skaldyr, Salat
  Beskrivelse:
  Château de la Roulerie er beliggende ved Loire-floden i byen St. Aubin-de-Luigné i Anjou. Slottet blev bygget i 1450, og det er blot et af de mange eventyrslotte, der ligger langs Loire-floden. Fra den bakketop, hvor slottet ligger, har man en flot udsigt over Layon-floden.

  Det var den aktuelle ejer, Philippe Germains far, Bernard, som i 1996 købte 3 slotte af Frankrigs dengang mest berømte konditor, Gaston Lenotre: Château de Fesles, Château de la Guimonière og Château de la Roulerie. Philippe overtog La Roulerie i 2004 og efter 4 års totalrenovering af bygningerne og en modernisering af kældrene, kunne han i 2008 flytte produktionen af vin tilbage på slottet - foruden i øvrigt sig selv og sin familie. Også vinmarkerne har været under kærlig behandling, og Philippe gik ret hurtigt over til økologisk dyrkning.

  Château de la Roulerie omfatter i dag 42 ha. Undergrunden er hovedsagelig skifferholdig med lag af ler og kalk øverst. Selv om Philippe Germain har dyrket sine vinmarker økologisk i mange år, var det først med årgang 2015, at slottet officielt fik økologisk godkendelse, og siden 2011 er Phillipe desuden gået over til biodynamisk dyrkning.
  Website:
  1. Vin de France (VdF) er den nye klassifikation (fra 2012) for det, som før i tiden hed Vin de Table (VdT), nemlig vine som er produceret i Frankrig, men falder udenfor de andre appellationer. En stor nyhed i Frankrig er, at det nu er fuldt tilladt at give oplysninger på etiketten for en "Vin de France" om den (de) anvendte druesort(er) i vinen, og i øvrigt årgangen.

   Vin de France-vine er oftest blandingsvine fra forskellige områder, hvor kvaliteten afhænger af producenten som udvælger og aftapper vinen. Men det kan også være fremragende "garage" vine, hvor kendte (eller mindre kendte) producenter f.eks. bruger andre druer end de tilladte i deres AOP (Appellation d'Origine Protégée) eller IGP (Indication Géographique Protégée). Det kan osgså være vine, som ikke har opnået godkendelse i en af de mere fornemme appellationer. Man kan altså finde perler blandt Vin de France-vine! Bemærk at for Vin de France må evt. regionsoprindelsen ikke fremgå af etiketten.
  Rosé Le Ptit Pink er lavet på en sammensætning af Grolleau, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. Druerne høstes manuelt ved optimal modenhed. Efter en total afstilkning gennemgår druerne en kort macerering med skindet, hvorved vinen får sin flotte roséfarve, og presses umiddelbart efter. Gæringen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen modnes herefter på sit lie (bundfald) et par måneder i tank inden aftapning.

  Vinen har en sart pink farve, og duften er umiddelbar, saftig og frugtig. Her finder man nuancer af jordbær, hindbær og skovbær (brombær og blåbær), som også dukker op i smagen. Den slutter med stor finesse og charme, som harmonerer fint med frugtsødmen. En lækker, uhøjtidelig rosé!

  Le Ptit Pink fra Château de la Roulerie egner sig fint til salater, skaldyr og fisk samt fjerkræ.
  Førpris

  DKK 299,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar