RealVarenavn:

2021 ROSE DOC Sicilia, Planeta, Sicilien

Billede zoom:
Billede:
0620103_planeta_rose
Navn:
 1. Varenr.:
  06201032135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Nero dAvola
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Pasta, Skaldyr
  Producent: 
  Producent:
  Planeta
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Uprætentiøst og med en næsten cool selvfølgelighed producerer Planeta-familien en sand perlerække af vine, som har opnået stjernestatus på den internationale vinscene og som sælges kloden rundt. Fra deres seks topmoderne sicilianske vingårde stræber de efter den ypperste kvalitet i deres vine - vine, der samtidig afspejler Siciliens terroir og dermed øens lidt rå, men smukke natur.

  Familiens tradition for vindyrkning går mere end 300 år tilbage, men den nuværende generation har tilføjet vinproduktionen på Sicilien en helt ny dimension. De første 50 hektarer er i dag blevet til 350 hektarer vinmarker, og den første Chardonnay fra 1994 har fået følgeskab af Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon tillige med lokale druer som Nero dAvola, Frappato, Grecanico og Fiano. Senest har deres produktion af Etna-vine udvidet druediversiteten med de to unikke lokale druer Nerello Mascalese og Carricante samt Pinot Nero og Riesling.

  Fra familiens olivenlund, som ligger helt ud til Middelhavet, producerer Planeta desuden en udsøgt olivenolie. Ligesom vinene må den sælges via allokeringer, for der er simpelthen ikke vin og olivenolie nok. Planeten Planeta er nemlig svær at forlade igen, når man først er landet på den!  Website:
  1. Sicilien kan, som mange andre vinområder omkring Middelhavet, datere sin vindyrkning tilbage til en tid, hvor fønikerne var koloniherrer her. Man har beviser, både i skrift og på malerier, der vidner om, at vindyrkningen allerede 700 år f. Kr. var en vigtig afgrøde for øboerne. På Sicilien, som for 80% vedkommende består af skråninger og bjerge, er det først og fremmest tæt ved kysterne, man finder landbrugsjord. Det varme, tørre klima gør, at vindyrkningen kæmper med oliven og korn om den begrænsede plads. Vindyrkningen klarer sig dog bedre og bedre i den konkurrence.

   Sicilien samler i dag en enkelt DOCG (Cerasuolo di Vittoria), 24 DOC/DOP-distrikter og nogle få IGT/IGP-distrikter. Blandt DOC/DOP'erne finder man området DOC Sicilia, som i 2011 blev ophøjet fra IGT til DOC, og som geografisk dækker hele øen, med i dag ca. 9.400 ha. vinmarker. DOC Sicilia samler både hvid-, rosé- og rødvine samt Spumante og dessertvine i Passito- og Vendemmia Tardiva-typen (senhøst). Mange forskellige druesorter er tilladte i området, men hvis man føjer et druenavn til DOC Sicilia på etiketten, skal vinen indeholde min. 85% af denne drue, en regel som i øvrigt gælder for de fleste DOC'er i Italien.
  Efter flere forsøg med forskellige druer for at opnå det bedste resultat for en rosévin, faldt valget på druerne Syrah (50%) og Nero dAvola (50%) dyrket på vingården Dispensa i Menfi-området, hvor man generelt opnår vine med stor aroma og frugtkarakter. Umiddelbart efter plukningen bliver druerne mast og får lov til at ligge i 4-5 timer med deres skind for at få en sart, pink farve. Derefter bliver druerne skånsomt presset, og mosten for lov til at bundfælde natten over under kølige forhold. Dagen efter starter den alkoholisk gæring på temperaturregulerede (15 grader) rustfrie ståltanke og varer i ca. 12 dage. Vinen aftappes i slutningen af januar til begyndelsen af februar efter høsten efter en let filtrering - og altså uden påvirkning af træ.

  Planetas Rosé har en lys, pink, roséfarve. I duften er den meget aromatisk og frisk med nuancer af hindbær, grape og en smule violer. Smagen er tør, let og meget frugtrig med toner af røde bær. Det er en vin, som vil egne sig fint som aperitif, sammen med salater, forretter - f.eks. med skaldyr - men også til fisk i hvide saucer, kylling eller pasta- og risottoretter.
  Førpris

  DKK 135,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar