RealVarenavn:

2022 LES PETITES CUVEES ROSE IGP IGP Pays d'Oc, Abbotts & Delaunay

Billede zoom:
Billede:
0382813_Abbotts_Petites_Cuvees_Rose
Navn:
 1. Varenr.:
  03828132235
 2. Årgang:
  2022
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Carignan
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Cinsault
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Grenache
 1. Anbefales til:
  Fisk, Gratinerede retter, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.

  I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, La Métairie dAlon, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.

  Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie dAlon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende australske stil har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere Languedoc-tro stil. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
  Website:
  1. Languedoc ligger i det sydøstlige Frankrig, med Middelhavet som nabo. Området er et af de mest betydningsfulde vinområder i Frankrig i forhold til produktionsmængde og størrelse, og det har i de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling kvalitetsmæssigt. En ny generation af vinproducenter har været dygtige til at udnytte de muligheder, nye vinregler har givet, bl.a. med anvendelse af bedre druesorter, mindre udbytte og mere tilpassede vinificeringsteknikker.

   Ud over klassiske AOC/AOP distrikter som fx Côteaux du Languedoc/Languedoc, Corbières, Fitou, Minervois og Faugères, har Languedoc længe været kendt for ikke mindre end ca. 60 beskyttede landområder, såkaldte IGP-distrikter (Indication Geographique Protegée). De var før kendte som Vin de Pays (VdP - landvine), men blev i 2009 lavet om til IGP, samtidig med at man åbnede op for muligheden for at skrive på etiketten, hvilke druesorter man anvender i vinen. IGP Pays d'Oc er et såkaldt "regional IGP" og dækker hele Languedoc (Hérault, Aude og Gard). Gode producenter forstår at udnytte jordbund, klima, druesorter og moderne udstyr til at lave fremragende og karakterfulde vine - ofte til rimelige priser.
  Les Petites Cuvées Rosé er sammensat af druerne Cinsault (50%), Grenache (30%) og Carignan fra udvalgte parceller i Aude-départementet i IGP Pays dOc. Her giver de varme og solrige vejrforhold en perfekt modning af druerne. Druerne høstes tidligt om morgenen, mens de endnu er kølige. Efter en skånsom masning af druerne, hvor mosten hurtigt får en dejlig pink farve, bliver druerne presset og gæret på temperaturregulerede ståltank. Vinen aftappes efter en modning i 6 mdr. på ståltanke, uden forudgående malolaktisk gæring, for at bevare friskheden og frugtkarakteren.

  Vinen har en flot, lys pink farve. Duften er umiddelbar, frugtrig og sprød, med nuancer af jordbær, fuglekirsebær, granatæbler og rød grape. Smagen er let og saftig, med lækre, tørre frugttoner samt mere eksotiske nuancer af hindbær, ferskner og ribs.

  Serveres som aperitif, til salater (gerne med røget skinke), skaldyrsretter, grillet fisk og til sushi.
  Førpris

  DKK 95,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar