RealVarenavn:

2023 DECUS CHIARETTO Bardolino, Cantine Lenotti

Billede zoom:
Billede:
0601933_Lenotti_Decus_Ny
Navn:
  1. Varenr.:
    06019332335
  2. Årgang:
    2023
  3. Land:
    Italien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Corvina
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Molinara
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Rondinella
  1. Anbefales til:
    Fisk, Kylling, Lam, Pasta
    Beskrivelse:
    Cantine Lenotti er synonymt med familien Lenotti og består i frontlinjen af Claudio Lenotti, som er firmaets chef og salgsansvarlige. Faderen, Giancarlo, er (stadig) firmaets ønolog og kældermester og moderen, Marina, tager sig af salget i Italien. Familien har i den grad forstået at forene områdets mest stolte traditioner med moderne tankegang i såvel produktion som marketing, og er således et af de bedste eksempler på, hvorfor vinene fra Veneto er blevet så populære mange steder i verden og ikke mindst i Danmark.

    Hos Cantine Lenotti råder man over de mest moderne tekniske faciliteter, hvorpå man producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung - fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, Di Carlo (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte almindelige vinforbruger, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.
    Website:
    1. Bardolino DOC ligger på den østlige side af Gardasøen og har fået sit navn fra den smukke by Bardolino, som ligger ved søens bred. Bardolino er nabo til Valpolicella-distriktet, som det ofte bliver sammenlignet med - og i øvrigt deler hoveddruerne med: Corvina og Rondinella (fra 35-65% af blandingen) samt Molinara (max. 20% ifølge loven). Områdets beliggenhed, ved foden af bjergene mod nord og tæt på Gardasøen, betyder kølige forhold, som sikrer druerne en lang modning. Det giver ofte friske, sprøde, aromatiske og frugtrige vine, som af og til minder en smule om Beaujolais-vine.

      Storebroderen til Bardolino DOC hedder Bardolino Classico og kommer fra den oprindelige del af distriktet, som fandtes inden man i 1970- og 80erne udvidede området betragteligt mod syd, hvor jorden er rigere og giver mulighed for større udbytte. Samtidig med, at man tillod flere druesorter i Bardolino DOC og Classico, indførte man i 2001 en Bardolino Superiore DOCG, med skrappere produktionsregler. Distriktet var et af de første i Italien til at producere "unge" vine i Novello-typen og producerer også liflige rosévine, de såkaldte "Chiaretto", som laves på de samme druesorter som de røde.
    Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella samt 20% Molinara) til denne Chiaretto Bardolino DECUS er hentet på Lenottis vinmarker ved landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda nær Gardasøen. Alle parcellerne er beplantet efter pergola eller espalier systemet, som sikrer druerne en perfekt modning og tillader kølige vinde fra Gardasøen at suse gennem rækkerne. Det afkøler og tørrer druerne og beskytter dem mod bl.a. skimmelsygdomme. Jordbunden på de forskellige parceller består hovedsageligt af knuste moræne-sten, sand, ler og kalk, en sammensætning som er perfekt til vindyrkning, og er en af hemmelighederne bag områdets særlige kvalitet.

    Straks efter en separat plukning af hver druesort bliver druerne skånsomt mast og macereret med deres skind i 15-20 timer. Efter presningen bliver mosten gæret separat i ståltanke. Vinen sammenstikkes følgeligt og lagres vinteren over på rustfrie ståltanke.

    Rosé DECUS produceres kun i et begrænset antal flasker. Den har en flot, sart pink farve, og i duften finder man sarte aromaer af fersken og hindbær. I smagen er vinen meget umiddelbar, sprød og delikat med lækre, saltede og mineralske toner. En meget appetitvækkende og charmerende rosé med masser af lækre nuancer, som vil passe godt til f.eks. sydlandske retter. Prøv den også til pizza, til pasta- eller risottoretter med fisk, skaldyr eller til lyst kød.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Falstaff Magazin 91/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 149,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar