RealVarenavn:
2023 OCHOA ROSADO LAGRIMA, ØKO Navarra, Bodegas Ochoa
Billede zoom:



Billede:/0630163_bodegas_ochoa_rosado_de_lagrima_new.jpg)
/0630163_bodegas_ochoa_rosado_de_lagrima_new.jpg)
Navn:
- Varenr.:06301632335
- Egenskaber:
- Årgang:2023
- Land:Spanien
- Tekst:
- Indhold:75,0cl
- Alkohol:13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Garnacha/Garnatxa (Grenache)
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Merlot
- Anbefales til:Fisk, Pasta, Salat, Skaldyr
Producent:
Producent:
Bodegas Ochoa

Beskrivelse:
Bodegas Ochoa ligger i byen Olite, hovedstaden i provinsen Navarra, og hvor vinproduktion kan føres tilbage til det 14. årh.
Javier Ochoa har sikret sig et ry som en af de bedste vinmagere i Spanien og har i øvrigt høstet meget stor anerkendelse som initiativtager til og leder af vinforsøgsstationen EVENA i Navarra. I 11 år var han på denne måde frontfigur i forsøget på at skabe et nyt og forbedret grundlag for vinproduktionen i området. Sammen med hustruen Marivi helligede han sig efterfølgende helt familiefirmaet og produktionen på de tilhørende 145 ha. vinmarker.
I 2015, som 70-årig, overdrog han hovedansvaret for vinificeringen til sin ønolog-uddannede datter Adriana, som allerede da i en årrække havde arbejdet ved hans side - og i øvrigt deler hans kærlighed til lokale druer som Graciano og Mazuelo (Carignan). Inden sin indtræden i familiefirmaet indhentede Adriana værdifuld erfaring hos flere prestigiøse producenter, herunder bl.a. Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Den handelsuddannede lillesøster, Beatriz, har overtaget ansvaret for administrationen af vinhuset og salget af vinene, så kontinuiteten er således sikret på Bodegas Ochoa.
På Bodegas Ochoa arbejder man kontinuert og målrettet på at udvikle og forbedre processer og teknikker, der tager sigte på at opnå såvel en mere bæredygtig profil som en højnelse af kvaliteten på vinene. I 2015 indledte man en successiv overgang til fuld økologisk produktion, og hvor rød- og rosévinene i den forbindelse har første prioritet. Man har desuden foretaget intensive studier af de forskellige gærtyper, som findes på vingården. Ud af i alt 160 lokalt-registrerede gærtyper har man udvalgt 4, som man anvender i gæringsprocesserne, og som tilfører præcis den kvalitet og originalitet i vinene, som man ønsker frembragt hos Bodegas Ochoa.
Javier Ochoa har sikret sig et ry som en af de bedste vinmagere i Spanien og har i øvrigt høstet meget stor anerkendelse som initiativtager til og leder af vinforsøgsstationen EVENA i Navarra. I 11 år var han på denne måde frontfigur i forsøget på at skabe et nyt og forbedret grundlag for vinproduktionen i området. Sammen med hustruen Marivi helligede han sig efterfølgende helt familiefirmaet og produktionen på de tilhørende 145 ha. vinmarker.
I 2015, som 70-årig, overdrog han hovedansvaret for vinificeringen til sin ønolog-uddannede datter Adriana, som allerede da i en årrække havde arbejdet ved hans side - og i øvrigt deler hans kærlighed til lokale druer som Graciano og Mazuelo (Carignan). Inden sin indtræden i familiefirmaet indhentede Adriana værdifuld erfaring hos flere prestigiøse producenter, herunder bl.a. Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Den handelsuddannede lillesøster, Beatriz, har overtaget ansvaret for administrationen af vinhuset og salget af vinene, så kontinuiteten er således sikret på Bodegas Ochoa.
På Bodegas Ochoa arbejder man kontinuert og målrettet på at udvikle og forbedre processer og teknikker, der tager sigte på at opnå såvel en mere bæredygtig profil som en højnelse af kvaliteten på vinene. I 2015 indledte man en successiv overgang til fuld økologisk produktion, og hvor rød- og rosévinene i den forbindelse har første prioritet. Man har desuden foretaget intensive studier af de forskellige gærtyper, som findes på vingården. Ud af i alt 160 lokalt-registrerede gærtyper har man udvalgt 4, som man anvender i gæringsprocesserne, og som tilfører præcis den kvalitet og originalitet i vinene, som man ønsker frembragt hos Bodegas Ochoa.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Navarra

- Navarra DO-distriktet ligger i det nordøstlige Spanien tæt ved Rioja distriktet, hvilket nok er årsagen til, at Navarra i mange år har levet en beskeden tilværelse i skyggen af "storebroderen". Men tingene er ved at ændre sig til stor glæde for dem, som leder efter gode spanske vine til rimelige priser. Her kan man blandt et stort udbud af vine få råd til at eksperimentere lidt.
I Navarra har man bl.a. hentet en del af fornyelsen i fortiden, ved igen at anvende druesorten Graciano, som engang var meget almindelig i vinmarkerne, og som ofte tilfører mere kompleksitet end f.eks. Garnacha. Den berømte vinforsøgsstation i Olite 'EVENA' (Estación de Viticultura i Enologia de Navarra - som Javier Ochoa fra Bodegas Ochoa i mange år var leder af), har siden 1981 haft en særdeles markant indflydelse på den store fornyelse, der er sket i dette distrikt. Forsøg i vinmarker (med nye druesorter/vinstokke, beskæringstekniker, sygdomsbehandling osv.) og i kælderen (gærtyper, fadtyper, assemblage, modning, filtrering m.m.) samt et omfattende uddannelsesprogram for vinproducenterne i området har været guld værd...!
Ochoas Rosado Lagrima er lavet på 40% Garnacha Tinta (Grenache), 40% Cabernet Sauvignon og Merlot, som alle kommer Ochoas Finca El Bosque vinmarker. Druerne bliver høstet, når alkoholpotentialet er på maksimum 13% og macereres derefter på deres skind i 6 timer, hvorved den smukke rosé farve opnås. Efter endt macerering tager man en del af mosten fra, og gærer den køligt på ståltanke. Det giver en langsom proces men samtidig en fantastisk intens frugtekstrakt. Garnachas friskhed og charmerende frugtkarakter kommer godt frem, og Cabernets struktur og rankhed giver godt modspil. Merlots blødhed giver en flot harmoni.
Vinen har en flot, mørk, roséfarve. Når man åbner flasken er vinen en smule lukket i sin ungdom, men ret hurtigt kommer der delikate nuancer af kirsebær og hindbær. Allerede i duften har vinen en god mineralitet, noget som bliver bekræftet i smagen og harmonerer fint med strukturen og frugtsødmen. Eftersmagen er fyldig og samtidig charmerende. I det hele taget en meget vellavet og harmonisk vin, som egner sig godt til alle forretter, salater, kolde buffeter eller lyse kødretter. Prøv den også til fisk eller skaldyrsretter, gerne i pastaretter eller risottoer.
Vinen har en flot, mørk, roséfarve. Når man åbner flasken er vinen en smule lukket i sin ungdom, men ret hurtigt kommer der delikate nuancer af kirsebær og hindbær. Allerede i duften har vinen en god mineralitet, noget som bliver bekræftet i smagen og harmonerer fint med strukturen og frugtsødmen. Eftersmagen er fyldig og samtidig charmerende. I det hele taget en meget vellavet og harmonisk vin, som egner sig godt til alle forretter, salater, kolde buffeter eller lyse kødretter. Prøv den også til fisk eller skaldyrsretter, gerne i pastaretter eller risottoer.
Førpris
Førpris: DKK 149,00
DKK 89,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0