RealVarenavn:

2023 SANCERRE ROSE, ØKO Domaine Jean Paul Balland

Billede zoom:
Billede:
Navn:
 1. Varenr.:
  01300132335
 2. Årgang:
  2023
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Fisk, Kylling, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Domaine Jean-Paul Balland har hjemme på ejendommen Les Maillettes i byen Bué i hjertet af Sancerre. Mange generationer i familien Balland har siden 1650 opbygget en lang tradition for at lave rigtig gode vine. Selv i såkaldt svage årgange er Jean-Paul Balland kendt for at producere vine af høj kvalitet. Balland producerer hovedsageligt Sancerre Blanc, men der produceres også en smule Sancerre Rosé og Sancerre Rouge. Vinmarkerne udgør 24 ha. og ligger på de kalkholdige bakker, der gennemskæres af Loirefloden. Domaine Jean-Paul Balland har siden 2017 været Terra Vitis-certificeret (integreret og bæredygtigt vinbrug), og i 2020 overgik man til økologisk dyrkning på alle marker, hvilket betyder at alle vine fra og med årgang 2023 er økologisk certificerede.

  Den unge generation hos Balland - søstrene Isabelle (ønolog og kældermester) og Elise (marketing) - har siden 2001 haft ansvaret på ejendommen, men både far og mor hjælper stadig til. Siden 2017 er det Isabelles mand, Julien, som har haft ansvaret for dyrkningen i vinmarkerne.

  Vinene fra Jean-Paul Balland har gennem årene opnået talrige udmærkelser for deres høje kvalitet, og alle afspejler de på bedste vis de klassiske træk, der beskriver vinene fra Sancerre - sprøde, elegante og friske vine med stor renhed og mineralitet.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Sancerre
  small-arrow
  1. Sancerre hører med til Loire distriktet, selvom området i grunden ligger lidt afsides i forhold til de andre appellationer. Det er sammen med nabodistrikterne Pouilly Fumé og Ménetou-Salon de østligste vinområder i Loire sydøst for byen Orléans. Nogle af de bedste Loire vine kommer herfra.

   Årsagen til områdets berømmelse og vinenes generelle høje kvalitet skyldes dels landskabet og jordbunden samt vinbøndernes stolthed over distriktet. Vinmarkerne i Sancerre er anlagt på flotte grus-, flint- og kridtholdige bakker, som gennemskæres af Loirefloden. Mange af dem vender mod solen og er beskyttet mod vinden fra nord. Dette er for eksempel gældende for nogle af de bedste marker i området Chêne Marchand, Chemarin, Clos d´Ervocs, Le Rochoy, La Comtesse og La Moussière.
  Jean-Paul Ballands Sancerre Rosé er udelukkende lavet på økologiskdyrkede Pinot-Noir-druer, som kommer fra en lille parcel på 1,2 ha. med en jordbund af ler og kalk, som netop egner sig til denne drue. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart efter afstilket og mast. Ballands Rosé er lavet som "vin gris", d.v.s. at druesaften kun får lov til at være i kontakt med skindet i kort tid, før den skånsomt bliver presset fra. Derefter gennemgår vinen en lang, kølig gæring i ståltanke. Den hviler i kort tid på ståltanke inden aftapning.

  Farven er lys for en rosévin. Duften er meget elegant med frugt- og blomsternuancer (bl.a. vilde roser) og den hvide Sancerres lidt "grønne" stil (græs og blade). I smagen er det en meget frugtrig og harmonisk vin, som har lidt af Pinot Noirs maskulinitet og Sancerres klassiske charme. Her finder man toner af kirsebær og en smule solbær.

  Drik den til patéer, salater lavet f.eks. med andebryst eller røget kød, til hvidkødsretter fjerkræ eller kalv og sågar til fiskeretter eller kraftige, mørke skaldyrssupper.
  Førpris
  Førpris: DKK 225,00

  DKK 199,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar