RealVarenavn:

2016 DUEMANI IGP, BIO Duemani, Costa Toscana

Billede zoom:
Billede:
0602141
Navn:
  1. Varenr.:
    06021411635
  2. Årgang:
    2016
  3. Land:
    Italien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Cabernet Franc
  1. Anbefales til:
    And, Gris, Gryderet, Ost
    Producent: 
    Producent:
    Duemani
    small-arrow.gif
    Beskrivelse:
    Vingården Duemani ligger i landsbyen Castellina Marittima i Costa Toscana, som er en del af det store vestlige kystområde i Toscana, der ligger syd for Livorno og som kaldes Maremma.

    Duemani, som betyder to hænder, er etableret i 2000 af de to ildsjæle, Elena Celli og Luca DAttoma. Elena har en baggrund i modebranchen, men efter mødet med Luca, der igennem en årrække havde arbejdet som konsulent for flere prestigiøse vingårde, fandt hun ud af, at vinbranchen (og Luca) skulle være fremtiden. Elena står for det administrative, mens Luca tager sig af vinen.

    Idéen bag etableringen af vingården ved Toscanas skønne kyststrækning var et brændende ønske om at producere vine på parrets favoritdruer: Cabernet Franc, Syrah og Merlot. De fandt et stykke uberørt land i højderne ved Riparbella, som ikke var blevet dyrket i adskillige år.

    Biodynamik har fra starten været en naturlig tilgang til dyrkningen, og i dag råder man over godt 10 hektarer beplantet med Cabernet Franc, Syrah og Merlot. Vinmarkerne er beliggende på en skråning i en højde af 250-300 m.o.h. og har form som et amfiteater. Cabernet Franc er plantet øverst på skråningen, Syrah på midten og nederst på bakken finder man Merlot.
    Website:
    1. Costa Toscana IGP er reelt den kystnære subregion i Toscana IGP appellationen. Den blev indført i 2010 for at gøre det muligt for producenterne i Toscanas kystområder at differentiere deres vine fra dem, der fremstilles længere inde i landet. De klimatiske forskelle mellem Toscanas kystområder og indre områder er mærkbar, og afspejles derfor i den lokale vinstil.Områdets beliggenhed langs kysten giver et varmt klima, som dog bliver påvirket af kølige briser fra havet og er således perfekt til de internationale druesorter, fx Cabernet Franc, Merlot og Syrah.

      Jordbundsforholdene er ret unikke og består af to forskellige typer. Den første kaldes terre brune (mørk jord) og består især af sandholdig lerjord og ler (uden sten eller kalk), og den anden kaldes terre bianche (hvid jord) med ler og sand men også kalk og et stort antal småsten og sten i forskellige størrelser.
    Kun de absolut bedste Cabernet Franc druer (100%) udvælges til dette cuvee. Produktionen holdes på 6.000 flasker årligt. Gæringen starter spontan på druernes egen gærkultur, i temperaturregulerede, koniske egefade, og efterfølges af en skindmaceration i 30 dage på de samme fade. Modningen foregår på franske barriques (225-228 l., 90% nye), og varer i 18-20 måneder. Ingen klaring eller filtrering.Vinen har en næsten eksplosiv energi. Den er enormt velkomponeret, med en skøn struktur som giver suveræn balance i tannin, frugt, syre og alkohol. Det er en vin med nerve og personlighed. Frugttonerne er distinkte; kirsebær, solbær og brombær, krydderierne er varme og behagelige; røg, rosmarin og salt.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Vinous Antonio Galloni
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Guida Bibenda 5/5 Klaser
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Doctorwine (Daniele Cernilli) 95/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Falstaff Magazin 97/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    James Suckling 97/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Luca Maroni (It) 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Robert Parker Wine Advocate 97/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    I Vini di Veronelli 98/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 1.699,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar