RealVarenavn:

2007 RECIOTO CLASSICO DOCG Agricola Quintarelli, Veneto (37,5cl)

Billede zoom:
Billede:
0606801_quintarelli_recioto
Navn:
  1. Varenr.:
    06068010721
  2. Årgang:
    2007
  3. Land:
    Italien
  1. Indhold:
    37,5cl
  2. Alkohol:
    15,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
55%
Betinget procent:
55%
Navn:
Corvina & Corvinone
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Croatina
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Nebbiolo
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Rondinella
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Sangiovese
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Dessert
    Beskrivelse:
    Quintarelli er nok det tætteste, man kan komme på Romanée-Conti i Valpolicella området, og producenten er kendt for at producere legendariske Amarone vine. Firmaet har i mange år været styret af Giuseppe Quintarelli, Bepi elle Beppe blandt venner. Giuseppe Quintarelli tøvede ikke med at gøre brug af nye vinificeringsteknikker, samtidig med, at han udviste stor respekt for traditionen i området. Da han i 2012 døde, 84 år gammel, var mange spændt på, hvad der ville ske med det berømte vinhus. Men både hans kone Franca, deres døtre Fiorenza og Silvia samt børnebørn Marco, Francesco og Lorenzo har siden taget udfordringen op. Det ser ud til, at de i årenes løb nåede at lære en del af mesteren!

    Vingården ligger i San Peretto i kommunen Negrar, og hos Agricola Quintarelli er håndværk nøglen til kvaliteten. Vinmarkerne (12 ha.) producerer et begrænset udbytte af meget koncentrerede druer. Høsten foregår manuelt med en kraftig selektering både under plukningen og ved ankomsten til kælderen. Alle processer i vinificeringen er nøje afstemt til druesorten, årgangen og vintypen. Vingården henter ekstern hjælp hos professor Roberto Ferrarini fra universitetet i Verona.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    small-arrow
    Recioto er sammensat af 55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella samt Cabernet Sauvignon, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese, som er udvalgt på bestemte parceller. Tørringen foregår naturligt i små trækasser og på måtter og varer normalt til slutningen af januar. Derefter gennemgår druerne en kølig macerering i 20 dage og bliver presset. Mosten opvarmes en smule, hvorefter druernes egne gærceller sætter en alkoholisk gæring i gang. Derefter bliver vinen overført til både små (barriques) og store (10.000 l.) træfade af slavonsk æg, hvor den modner i 5-6 år og fortsætter med at gære ganske langsomt. Igen betyder den kortere lagring i forhold til Amarone, at Recioto indeholder mere restsukker inden aftapningen, som foregår uden klaring eller filtrering.

    Quintarellis Recioto er nærmest portvinsagtig, både i farve, aroma og smag! Dog er det en vin, som er lavet uden tilsætning af brændevin, Farven er mørk, rubinrød, og i duften finder man toner af mørke kirsebær, blommer og mørk chokolade. Smagen er meget koncentreret, med sødlige frugttoner af kirsebær, brombær og syltede blommer, samt mere bitre nuancer af mandler, mørk chokolade og engelsk lakrids. Eftersmagen er ekstrem lang og kompleks. Alle Quintarellis vine kan tåle at blive gemt i mange år, men Recioto er helt klart den vin, som kan gemmes længst!

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Falstaff Magazin 96/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 1.519,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar