RealVarenavn:

AMONTILADO, ØKO Piedra Luenga, Bodegas Robles, (50cl)

Billede zoom:
Billede:
0637031_robles_piedra_luenga_amontillado
Navn:
  1. Varenr.:
    06370310025
  2. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    50,0cl
  2. Alkohol:
    16,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pedro Ximenez
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Ost, Tapas
    Beskrivelse:
    Bodegas Robles blev grundlagt i 1927 af ægteparret Antonio José og Pilar Robles. De var flyttet til Córdoba i deres søgen efter at kunne fremdyrke de bedste druer til produktion af højkvalitetshedvine, og søgningen endte i Sierra de Montilla. Her erhvervede de i et af de bedste produktionsområder parceller i markerne Toledana, Canillo, Cabriñana og Cañada del Navarro.

    I 1975 blev de nuværende faciliteter i udkanten af Montilla opført af deres søn, Francisco Robles, og i slutningen af halvfemserne tog tredje (og den aktuelle) generation over, repræsenteret ved søskendeparret Pilar og Francisco Robles. De besluttede samtidig at overgå til økologisk/vegansk produktion, hvilket var en meget markant beslutning, da de dermed var de første i verden til at sende en certificeret økologisk hedvin på markedet. Herudover besluttede de også, at vingårdens naturlige gærstammer skulle anvendes i gæringsprocessen for at fremme personligheden og kompleksiteten i vinene, hvilket på det tidspunkt ikke mange andre producenter i området gjorde.

    I markerne anvendes bunddække, der bl.a. omfatter kløver, valmuer og bælgplanter. Det frigiver nødvendige næringsstoffer på det optimale tidspunkt i forhold til såvel at sikre vinstokkene en sund og frugtbar vækst som at udvikle aromastofferne i druerne. Det tiltrækker også gavnlige insekter, der bekæmper skadedyr og forhindrer jorderosion.

    Bodegas Robles har i mange år haft et forskningssamarbejde med universitetet i Córdoba og andre nationale og internationale forskningscentre i forhold til bl.a. at optimere de økologiske dyrkningsmetoder samt at tilpasse produktionen til de klimaforandringer, der til stadighed foregår. Deres ihærdige indsats i så henseende er da også blevet anerkendt af flere forskellige myndigheder og organisationer, hvilket talrige priser og udmærkelser vidner om.

    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    small-arrow
    Vinen har fadlagret i fem år under den flor, som den naturlige gær har dannet. Derefter lagres vinen i tre år i en yderligere oxidativ proces, som foregår i det unikke "solera"-system, hvilket giver vinen dens mørkgyldne farve og rige smag.

    I duften finder man noter af akaciehonning og tørrede frugter samt et let fadpræg. Smagen er meget frisk og saftig med en afrundet, elegant og letsaltet finish. En karakterfuld vin der er velvalgt til smagsfyldte supper - i filmen Babettes Gæstebud serveres en Amontillado sammen med skildpaddesuppen. Det er samtidig en fantastisk vinteraperitif, men prøv den også i kombination med stegt kylling, bagt zucchini (squash) eller champignonrisotto.

    Førpris

    DKK 249,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar