RealVarenavn:
2000 VINTAGE PORT WOODEN CARVED BOX Ramos-Pinto
Billede zoom:
Billede:
Navn:
- Varenr.:06603310035
- Egenskaber:
- Årgang:2000
- Land:Portugal
- Tekst:
- Indhold:75,0cl
- Alkohol:20,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Tinta Barroca
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Tinta Roriz
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Touriga Nacional
- Anbefales til:Aperitif, Cigar, Kage, Råvildt
Producent:
Producent:
Ramos-Pinto
Beskrivelse:
Ramos Pinto blev grundlagt i 1880 af Adriano Ramos Pinto. Takket være den fremragende kvalitet i vinene, som har været et særkende lige fra starten, samt Adrianos dygtighed indenfor købmandskab og markedsføring, fik Ramos Pinto hurtigt en meget høj status på såvel hjemmemarkedet som på eksportmarkedet.
Frem til 1990 fastholdt skiftende generationer i familien ejerskabet og ledelsen af Ramos Pinto, men 110 år efter grundlæggelsen vælger familien at sælge firmaet til franske Champagne Louis Roederer, hvilket på mange måder gav et nyt og mere fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift og udvikling. Straks efter overtagelsen blev der iværksat en modernisering på flere fronter, og der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde rød- og hvidvine.
De nye ejere var dog fast besluttede på, at den daglige ledelse fortsat skulle varetages af familien bag Ramos Pinto, da deres enorme ekspertise og dygtighed var afgørende for den udvikling, som Roederer ønskede for firmaet. I dag er det således 4. generation i familien, repræsenteret ved Jorge Rosas, som siden 2016 har stået i spidsen for Ramos Pinto.
Blandt portvinsproducenterne har Ramos Pinto den særlige position at besidde den højeste andel af egne marker i forhold til produktionens størrelse. Firmaets fire Quintas (vingårde), ligger i sub-regionerne Cima-Corgo (Quinta do Bom Retiro og Vinha da Urtiga) og Douro Superior (Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira), og de er helt klart et af Ramos Pintos store aktiver, bl.a. fordi disse ejerskaber også giver mulighed for at producere Single Quinta Ports med egne særpræg og karakterer.
Ramos Pinto er med deres enestående portefølje af vine en af de absolut bedste producenter i Douro.
Frem til 1990 fastholdt skiftende generationer i familien ejerskabet og ledelsen af Ramos Pinto, men 110 år efter grundlæggelsen vælger familien at sælge firmaet til franske Champagne Louis Roederer, hvilket på mange måder gav et nyt og mere fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift og udvikling. Straks efter overtagelsen blev der iværksat en modernisering på flere fronter, og der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde rød- og hvidvine.
De nye ejere var dog fast besluttede på, at den daglige ledelse fortsat skulle varetages af familien bag Ramos Pinto, da deres enorme ekspertise og dygtighed var afgørende for den udvikling, som Roederer ønskede for firmaet. I dag er det således 4. generation i familien, repræsenteret ved Jorge Rosas, som siden 2016 har stået i spidsen for Ramos Pinto.
Blandt portvinsproducenterne har Ramos Pinto den særlige position at besidde den højeste andel af egne marker i forhold til produktionens størrelse. Firmaets fire Quintas (vingårde), ligger i sub-regionerne Cima-Corgo (Quinta do Bom Retiro og Vinha da Urtiga) og Douro Superior (Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira), og de er helt klart et af Ramos Pintos store aktiver, bl.a. fordi disse ejerskaber også giver mulighed for at producere Single Quinta Ports med egne særpræg og karakterer.
Ramos Pinto er med deres enestående portefølje af vine en af de absolut bedste producenter i Douro.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Douro
- Ca. 90 km. fra floden Douros udmunding i Atlanterhavet starter Dourodistriktet, godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består undergrunden af flere forskellige typer jordbund, hovedsageligt skifer men også smuldrende granit, en blanding som giver de bedste muligheder for vindyrkning. I 1675 fik vinene fra Douro for første gang det navn, som stadig er gældende, nemlig Porto. Navnet kommer selvsagt af, at vinene blev afskibet fra byen Porto. Et fantastisk eventyr hvor både engelske, hollandske og tyske købmænd kom til at sætte deres præg og var med til at gøre vinene verdensberømte.
I dag bruges de fleste druer som dyrkes i Dourodalen stadig til portvin, men også til hvid- og rødvine (bordvine) i Douro DOC/DOP (Denominação de Origem Protegida). Mange af disse vine er i dag ganske fremragende og fortjener langt større opmærksomhed end de retteligt får - stadig lidt i skyggen af portvinene!
Når vinene fra et års høst viser, at der er tale om en ekstraordinær kvalitet, deklarerer Ramos-Pinto, at der er tale om en Vintage årgang. årgangs-portvine, som har karakteren af det enkelte år, bliver kun opbevaret på fad i 2-3 år, før vinen tappes på flaske. Lang modning i flasken bevarer den livsfulde frugt i årgangen kombineret med en ekceptionel koncentration. Ramos-Pintos vintage port er lavet på druer udelukkende fra egne marker - nemlig 40% fra Ervamoira (Duoro Superior) og 60% fra Bom Retiro (Cima-Corgo). Druesammensætningen er flg.: 40% Touriga Nacional fra Ervamoira, 30% Roriz (Bom Retiro) og endelig 30% Barroca (Bom Retiro). Druerne er macererede på traditionel vis i granit "lagares" og "fodtrådt" for at opnå maksimal frugt og farve. Vinen er efter gæring lagret 18 måneder på fad. Der er mange fordele ved at være selvforsynende med druer og en af dem er, at man selv kan bestemme hvornår det optimale høsttidspunkt er. Det var ikke mindst aktuelt i 2000, hvor en varm septembermåned rettede op på en ellers ret kold sommer. Her kunne Ramos-Pinto vente med at høste så sent som muligt og på denne måde opnå højt sukker indhold og god struktur uden for meget syreindhold i druerne.Vintage 2000 Ramos-Pinto hører til blandt de delikate, frugtrige og bløde årgange, men tag ikke fejl. Selvom vinen virker flot udviklet og harmonisk i sin ungdom, har den også god struktur og tannin nok til en 20-30 års modning. I smagen finder man allerede klassiske modne toner af mørke kirsebær, solbær og mandel. Husk, at en god Vintage Port ikke bør serveres for varm. En temperatur på 12-14° vil være perfekt. En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden serveringen, sådan at bundfaldet bliver i flasken.
AnmeldelserVisual Score: Decanter 100 skala 92/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Decanter 100 skala 92/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Førpris
DKK 799,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0