RealVarenavn:

2017 VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA, WOOD Ramos-Pinto

Billede zoom:
Billede:
0660261
Navn:
 1. Varenr.:
  06602611735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Portugal
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  19,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Diverse
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Sousão
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Tinta Barroca
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Touriga Nacional
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Cigar, Kage, Ost, Råvildt
  Beskrivelse:
  Ramos Pinto har i mange år været en af de mest anerkendte producenter af portvin, og da det franske champagnefirma Champagne Louis Roederer i 1990 overtog ejerskabet af firmaet, gav det på mange måder et nyt og fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift. Der blev bl.a. iværksat en modernisering på flere fronter, men der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde såkaldte stille-vine (bordvine).

  Et af Ramos Pintos helt store aktiver er de 4 Quintas (vingårde), som firmaet råder over Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga, Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira. Til produktionen af bordvinene i serien Duas Quintas (to vingårde) er det druer fra de to sidstnævnte Quintas, der anvendes.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Douro
  small-arrow
  1. Ca. 90 km. fra floden Douros udmunding i Atlanterhavet starter Dourodistriktet, godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består undergrunden af flere forskellige typer jordbund, hovedsageligt skifer men også smuldrende granit, en blanding som giver de bedste muligheder for vindyrkning. I 1675 fik vinene fra Douro for første gang det navn, som stadig er gældende, nemlig Porto. Navnet kommer selvsagt af, at vinene blev afskibet fra byen Porto. Et fantastisk eventyr hvor både engelske, hollandske og tyske købmænd kom til at sætte deres præg og var med til at gøre vinene verdensberømte.

   I dag bruges de fleste druer som dyrkes i Dourodalen stadig til portvin, men også til hvid- og rødvine (bordvine) i Douro DOC/DOP (Denominação de Origem Protegida). Mange af disse vine er i dag ganske fremragende og fortjener langt større opmærksomhed end de retteligt får - stadig lidt i skyggen af portvinene!
  Quinta da Ervamoira vingården ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør ca. 200 ha. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Det var i øvrigt den første Quinta i Douro, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark - en drue, som er tilpasset jordbunden og klimaet.I 1994 var modningsforholdene så perfekte og høstkvaliteten så langt over det normale, at man hos Ramos-Pinto besluttede at lave en begrænset produktion af en Single Quinta Vintage Port. Resultatet er ganske enestående, og sjældent kan man opnå en så spændende harmoni mellem koncentration og finesse, som Quinta da Ervamoira Vintage 1994 præsterer!Som alle årgangs-portvine blev Vintage 1994 Quinta da Ervamoira således kun opbevaret på fad i 2 - 3 år, før vinen blev aftappet på flaske. En lang modning i flasken (10-20 år) vil bevare den livsfulde frugt i årgangen kombineret med en exceptionel koncentration.En Vintage Port vil typisk efter få år udvikle bundfald, som helst ikke skal blandes med vinen, når man serverer den. Derfor bør en Vintage Port altid dekanteres på en karaffel inden servering, sådan at bundfaldet bliver i flasken.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 925,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar