RealVarenavn:

2018 VINTAGE QUINTA DO BOM RETIRO Ramos-Pinto

Billede zoom:
Billede:
0660251_Ramos_Pinto_Vintage_Quinta_do_Bom_Retiro_2018
Navn:
 1. Varenr.:
  06602511835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Portugal
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  19,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Sousão
Procent:
53%
Betinget procent:
53%
Navn:
Touriga Nacional
Procent:
29%
Betinget procent:
29%
Navn:
Touriga Franca / Francesa
Procent:
8%
Betinget procent:
8%
Navn:
Diverse
 1. Anbefales til:
  Kage, Rødskimmel oste, Råvildt
  Beskrivelse:
  Ramos Pinto har i mange år været en af de mest anerkendte producenter af portvin, og da det franske champagnefirma Champagne Louis Roederer i 1990 overtog ejerskabet af firmaet, gav det på mange måder et nyt og fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift. Der blev bl.a. iværksat en modernisering på flere fronter, men der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde såkaldte stille-vine (bordvine).

  Et af Ramos Pintos helt store aktiver er de 4 Quintas (vingårde), som firmaet råder over Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga, Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira. Til produktionen af bordvinene i serien Duas Quintas (to vingårde) er det druer fra de to sidstnævnte Quintas, der anvendes.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Douro
  small-arrow
  1. Ca. 90 km. fra floden Douros udmunding i Atlanterhavet starter Dourodistriktet, godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består undergrunden af flere forskellige typer jordbund, hovedsageligt skifer men også smuldrende granit, en blanding som giver de bedste muligheder for vindyrkning. I 1675 fik vinene fra Douro for første gang det navn, som stadig er gældende, nemlig Porto. Navnet kommer selvsagt af, at vinene blev afskibet fra byen Porto. Et fantastisk eventyr hvor både engelske, hollandske og tyske købmænd kom til at sætte deres præg og var med til at gøre vinene verdensberømte.

   I dag bruges de fleste druer som dyrkes i Dourodalen stadig til portvin, men også til hvid- og rødvine (bordvine) i Douro DOC/DOP (Denominação de Origem Protegida). Mange af disse vine er i dag ganske fremragende og fortjener langt større opmærksomhed end de retteligt får - stadig lidt i skyggen af portvinene!
  Beskrivelsen på vej....

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 750,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar