RealVarenavn:

2018 VINTAGE QUINTA DO BOM RETIRO Ramos-Pinto

Billede zoom:
Billede:
0660251_ramos_pinto_vintage_1991_375ml
Navn:
 1. Varenr.:
  06602511835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Portugal
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  19,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Sousão
Procent:
53%
Betinget procent:
53%
Navn:
Touriga Nacional
Procent:
29%
Betinget procent:
29%
Navn:
Touriga Franca / Francesa
Procent:
8%
Betinget procent:
8%
Navn:
Diverse
 1. Anbefales til:
  Kage, Rødskimmel oste, Råvildt
  Beskrivelse:
  Ramos Pinto har i mange år været en af de mest anerkendte producenter af portvin, og da det franske champagnefirma Champagne Louis Roederer i 1990 overtog ejerskabet af firmaet, gav det på mange måder et nyt og fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift. Der blev bl.a. iværksat en modernisering på flere fronter, men der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde såkaldte stille-vine (bordvine).

  Et af Ramos Pintos helt store aktiver er de 4 Quintas (vingårde), som firmaet råder over Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga, Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira. Til produktionen af bordvinene i serien Duas Quintas (to vingårde) er det druer fra de to sidstnævnte Quintas, der anvendes.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Douro
  small-arrow
  1. Ca. 90 km. fra floden Douros udmunding i Atlanterhavet starter Dourodistriktet, godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består undergrunden af flere forskellige typer jordbund, hovedsageligt skifer men også smuldrende granit, en blanding som giver de bedste muligheder for vindyrkning. I 1675 fik vinene fra Douro for første gang det navn, som stadig er gældende, nemlig Porto. Navnet kommer selvsagt af, at vinene blev afskibet fra byen Porto. Et fantastisk eventyr hvor både engelske, hollandske og tyske købmænd kom til at sætte deres præg og var med til at gøre vinene verdensberømte.

   I dag bruges de fleste druer som dyrkes i Dourodalen stadig til portvin, men også til hvid- og rødvine (bordvine) i Douro DOC/DOP (Denominação de Origem Protegida). Mange af disse vine er i dag ganske fremragende og fortjener langt større opmærksomhed end de retteligt får - stadig lidt i skyggen af portvinene!
  Ramos Pintos Vintage Port er normalt lavet på druer fra Ervamoira (Douro Superior) og fra Bom Retiro (Cima-Corgo), men i årgang 2018 (ligesom i 2014) besluttede man at lave en såkaldt Single Quinta Vintage, udelukkende lavet på druer fra Quinta do Bom Retiro. Sammensætningen for 2018 er følgende: Touriga Nacional (53%), Touriga Franca (29%) og Sousão (10%) samt diverse druer (8%) fra ejendommens ældste vinstokke.

  I 2018 oplevede man en kold og tør vinter, mens foråret bød på hyppige og ret voldsomme regnbyger, med meget kølige temperaturer. Dette forsinkede hele processen og krævede stor opmærksomhed fra teamet i vinmarkerne. Heldigvis var august og september, som normalt er de vigtigste måneder for modningen af druerne, ekstremt tørre og varme, og man havde derfor store forventninger til druernes kvalitet. Høsten på Bom Retiro startede den 21. september og sluttede den 10. oktober, 2 uger senere end normalt. De ældste parceller med Touriga Franca var dem, som blev høstet sidst, og gav vine med en usædvanlig farvekoncentration og struktur.

  Druerne er macererede på traditionel vis i granit "lagares" og "fodtrådt" for at opnå maksimal frugt og farve. Vinen er efter gæringen lagret 18 måneder på fad. 2018 Vintage Bom Retiro har en flot, mørk, rubinrød farve. I duften finder man friske aromaer af vilde roser, hibiscus, mynte, fuglekirsebær, hindbær og ribs. Smagen virker en smule mørkere med nuancer af violer, blåbær, brombær, blommer, mokka og et strejf af bitter chokolade. Med iltning i glasset kommer der mere koncentration og krydderi. Vinen slutter med god velour og friskhed. En god portion tannin vil uden tvivl sikre en lang udvikling.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Robert Parker Wine Advocate 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Spectator 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 999,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar