RealVarenavn:

MANZANILLA EXTRA DRY Sherry Bodegas Barbadillo

Billede zoom:
Billede:
0640002
Navn:
 1. Varenr.:
  06400020035
 2. Land:
  Spanien
 3. Tekst:
  Vinos de Denominación de Origen
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  15,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Palomino Fino
 1. Anbefales til:
  Fisk, Sushi, Tapas
  Beskrivelse:
  Firmaet Barbadillo blev grundlagt i 1821, da Don Benigno Barbadillo efter et ophold på tyve år i Mexico kom tilbage til fødebyen. Her købte han vinejendommen Bodega del Toro - en af perlerne i den andalusiske arkitektur. Helt fra begyndelsen stillede man hos Barbadillo klare kvalitetsmål, som krævede ansættelse af gode kældermestre samt en lang modning af vinene. Bodegaens beliggenhed ved floden gav gode muligheder for afskibning mod England, USA og andre byer i Spanien.

  Efter nu næsten 200 års virke er firmaet stadig i familien Barbadillos hænder under ledelse af Don Antonio P. Barbadillo - i området anerkendt som en af de bedste vinmagere med mere end 50 års erfaring. Barbadillo ejer i dag ca. 500 ha. vinmarker med druen Palomino Fina fordelt på to ejendomme Gibalbin og Santa Lucia, begge i Jerez Superior-distriktet, som anses for at være det bedste produktionsområde. Det tillader Barbadillo at være 60% selvforsynende. Resten af druerne (bl.a. Pedro Ximénez-druen, som dyrkes i Malaga længere østpå) købes hos faste udvalgte vinbønder, som ikke selv laver vin. Selve Bodegaen ligger ved 'Santiago-slottet' og er udstyret med de mest moderne tekniske faciliteter. Kældrene er fordelt i ikke mindre end 13 forskellige bygninger i umiddelbar nærhed af hinanden.

  Selvom man hos Barbadillo er særlig stolt af sine lyse, lette og tørre sherryer af typen Manzanilla - Sanlúcar-områdets specialitet, producerer man alle Sherry-typer.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Sherry
  small-arrow
  1. Sherry-distriktet eller Jerez, som det hedder på spansk, ligger i den sydlige del af Andalusien i det sydvestlige Spanien. En lokal digter kaldte engang området for et hjørne af solen. Det er i allerhøjeste grad det privilegerede klima, som her giver særlige betingelser for produktionen af Sherry-vine. De andre faktorer, som bestemmer kvaliteten og stilen af en sherry, er både valget af druesorterne - primært Palomino men også Pedro Ximénez og Moscatel - og de særlige fremstillingstraditioner i området, som går mange århundrede tilbage.

   Processen bag en sherry går ud på, at man først gærer druemosten til en hvidvin, som bliver tilsat druebrændevin, og derefter overføres mosten til forskellige kældre, alt efter den type sherry, man vil opnå. Fino og Manzanilla gennemgår en slags biologisk modning, idet et lag gær (flor) udvikler sig på overfladen i fadene og beskytter vinen mod iltning og oxidering. Processen kræver en vis fugtighed i rummet.

   Oloroso, Palo Cortado og Pedro Ximénez gennemgår en såkaldt oxiderings modning uden dannelse af flor, og hvor vinene, der bliver påvirket af ilten, bliver mere brune og får mange flere eksotiske og sødmefulde karakterer. Amontillado sherry er faktisk den eneste, som gennemgår de to processer...
  Mens loven kræver en min. lagring på tre år, får Manzanilla syv år på meget gamle fade.
  Meget lys i farven og med en ren og delikat duft. I smagen er den intens men samtidig meget elegant med lidt saltede toner, som siges at skyldes vinde fra Atlanterhavet. Den har en gammel vins komplekse karakter og samtidig en flot sprødhed.
  Den vil egne sig fint sammen med tapas, med lette eksotiske retter, fisk eller skaldyr. Serveres en smule afkølet. Vinen bærer den sjældne Denominacion Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Winelab.dk
  Kort vinbeskrivelse:
  Kamilleblomst, grønne æbler og et skud havsalt i duften på en aldeles lækker Manzanilla. Smagen følger kvalitetsmæssigt trop, nærmest overgår duften og byder på en varm mundfylde med mineralitet og en snert af mild salmiaklakrids.
  Visual Score:
  Wine & Spirits
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 109,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar