RealVarenavn:

PROSECCO TORRESELLA DOC Cantine Torresella

Billede zoom:
Billede:
0603352
Navn:
 1. Varenr.:
  06033520035
 2. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  11,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Glera
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Dessert, Frugter, Is
  Beskrivelse:
  Cantine Torresella ligger nær byen Portogruaro i det østlige Veneto, ca. midt imellem Venedig og Trieste. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1964 af Grev Gaetano Marzotto, som også stod bag det berømte vinfirma Santa Margherita i samme område. Målet var helt fra starten at producere topvine, og et kæmpe dræning- og beplantningsprojekt blev iværksat. Kælderen blev udstyret med de bedst tilgængelige teknikske faciliteter, som kunne fås til at lave kvalitetsvine. I mange år stod Dr. Fabrizio Guerrini ved roret, en central skikkelse i vinbranchen i Norditalien, både for kvaliteten af sine vine og for sin store interesse for bæredygtigt landbrug. I dag er vingården anerkendt for at producere 'value for money'-vine, mousserende såvel som 'stille'. Temaet bag Torresella henter sine druer i Veneto og i Trentino-Alto Adige.
  Website:
  1. Prosecco DOC dækker det meste af Veneto distriktet og bl.a. området omkring landsbyen Prosecco nær Trieste i Friuli. Det er dog nord for Treviso, omkring byerne Valdobbiadene og Conegliano, at man i grunden får de bedste mousserende vine lavet på druen Prosecco (lokalt også kaldet Glera). De bløde skråninger med en undergrund af morænejord (sten og jord fra tidligere gletsjere) og de store forskelle i dag- og nattemperaturer giver perfekte forhold til Prosecco-druen.

   Prosecco giver let mousserende (frizzante) eller mousserende vine med stor umiddelbarhed, frugtrighed, aroma og bid, hvor nuancer af grønne æbler, citrus og vilde blomster dominerer.
  Prosecco-druerne (Glera) til denne vin hentes i Treviso og Venezia provinserne på flere parceller i en højde af 100-400 m. Gæringen foregår i lukkede ståltanke (Cuve Close) og varer i ca. 18 til 20 dage. Den standses ved at man sænker temperaturen og vinen får derefter lov at modner på sit 'lie' (bundfald) i mindst en måned. Aftapningen forgår efter en let filtrering.Vinen har en flot lysgylden farve med flotte, vedvarende bobler. Den er meget aromatisk og frugtrig i duften, med nuancer af æbler, ferskner og grapefrugt. I smagen er den meget sprød og appetitgivende med en god frugtsødme.Perfekt som aperitif, til ostgratinerede forretter, asiatiskinspirerede skaldyr- eller fjerkræsretter. Den kan også serveres til desserter med frugt. Serveringstemperatur: 8 - 10 °C.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine & Spirits
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 110,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar