RealVarenavn:
CAVA BRUT NATURE ØKO Vega Medien, Cavas Marevia, Valencia
Billede zoom:
Billede:
Navn:
- Varenr.:06337720035
- Egenskaber:
- Årgang:
- Land:Spanien
- Tekst:
- Indhold:75,0cl
- Alkohol:11,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Chardonnay
Procent:
75%
Betinget procent:
75%
Navn:
Macabeo (Viura)
- Anbefales til:Aperitif, Asiatisk, Fisk, Skaldyr
Producent:
Producent:
Cavas Marevia
Beskrivelse:
Cavas Marevia er i dag den mest betydende producent af cava (mousserende) i Valencia. Huset blev først grundlagt i 2007, hvilket forklarer det absolut topmoderne udstyr, som man råder over. Formålet har lige fra starten været at producere cavaer og vine af højeste kvalitet, med druer hentet nær vinhusets hjemsted, Requena. Her, hvor vintraditionen går ca. 2.000 år tilbage, ligger vinmarkerne relativt højt (600-700 m.o.h.) og nyder godt af et klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat samt en god afkøling fra Middelhavet - ca. 70 km. væk.
Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Cavas Marevia henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. Alle vinmarkerne dyrkes i dag økologisk og alle vinene er ligeledes økologisk certificerede.
Siden 2019 har Cavas Marevia foretaget betydelige investeringer, der tager sigte på at reducere deres CO2-udledning - først og fremmest i form af solcellepaneler på taget af vingården (300 kW), som dækker deres forbrug af strøm. Deres indsats for en mere bæredygtig produktion har således udløst en certificering fra organisationen Sustainable Wineries for Climate Protection.
Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Cavas Marevia henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. Alle vinmarkerne dyrkes i dag økologisk og alle vinene er ligeledes økologisk certificerede.
Siden 2019 har Cavas Marevia foretaget betydelige investeringer, der tager sigte på at reducere deres CO2-udledning - først og fremmest i form af solcellepaneler på taget af vingården (300 kW), som dækker deres forbrug af strøm. Deres indsats for en mere bæredygtig produktion har således udløst en certificering fra organisationen Sustainable Wineries for Climate Protection.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Cava
- Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "cava" vine mousserende vine, som bliver modnet i "cava" det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "cava" mærker, der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter, som prioriterer kvaliteten.
Hemmeligheden bag en god cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen samt tid. En god cava, crémant eller champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "cava" vine mousserende vine, som bliver modnet i "cava" det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "cava" mærker, der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter, som prioriterer kvaliteten.
Hemmeligheden bag en god cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen samt tid. En god cava, crémant eller champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.
Vega Medien Brut Nature laves på 75% Macabeo og 25% Chardonnay fra udvalgte økologiskdyrkede parceller i Requena. Druerne er håndplukket i små kasser for at undgå masning og oxydering under transporten til kælderen. Efter en skånsom presning, hvor man selekterer den bedste del af mosten, foregår gæringen på ståltanke. Basisvinen bliver derefter modnet i 12 måneder på sit lie (bundfald) i ståltanke, og gærer derefter i 12 måneder på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken. Vinen indeholder kun 1,5 g./l. restsukker og er derfor en Brut Nature.
Vega Medien Brut Nature har en strågul farve og små, livlige og vedvarende bobler. Duften er intens, med lækre nuancer af modne hvide frugter og karakter af wienerbrød og mokka, som harmonerer fint med de subtile citrusnoter. Smagen byder på en cremet konsistens, og er bred og vedvarende på ganen. Denne cava har en afbalanceret syre, med små strejf af rugbrød og en lang afslutning.
En flot, tør mousserende, som er lige til at nyde. Serveres som aperitif, men også til retter med skaldyr eller fisk og til sushi.
Vega Medien Brut Nature har en strågul farve og små, livlige og vedvarende bobler. Duften er intens, med lækre nuancer af modne hvide frugter og karakter af wienerbrød og mokka, som harmonerer fint med de subtile citrusnoter. Smagen byder på en cremet konsistens, og er bred og vedvarende på ganen. Denne cava har en afbalanceret syre, med små strejf af rugbrød og en lang afslutning.
En flot, tør mousserende, som er lige til at nyde. Serveres som aperitif, men også til retter med skaldyr eller fisk og til sushi.
Førpris
DKK 99,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0