RealVarenavn:

CAVA BRUT ROSE ØKO Vega Medien, Cavas Marevia, Valencia

Billede zoom:
Billede:
0633743_vega_ medien_brut_rose_organic
Navn:
  1. Varenr.:
    06337430035
  2. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Garnacha/Garnatxa (Grenache)
    Beskrivelse:
    Cavas Marevia er i dag den mest betydende producent af cava (mousserende) i Valencia. Huset blev først grundlagt i 2007, hvilket forklarer det absolut topmoderne udstyr, som man råder over. Formålet har lige fra starten været at producere cavaer og vine af højeste kvalitet, med druer hentet nær vinhusets hjemsted, Requena. Her, hvor vintraditionen går ca. 2.000 år tilbage, ligger vinmarkerne relativt højt (600-700 m.o.h.) og nyder godt af et klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat samt en god afkøling fra Middelhavet - ca. 70 km. væk.

    Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Cavas Marevia henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. Alle vinmarkerne dyrkes i dag økologisk og alle vinene er ligeledes økologisk certificerede.

    Siden 2019 har Cavas Marevia foretaget betydelige investeringer, der tager sigte på at reducere deres CO2-udledning - først og fremmest i form af solcellepaneler på taget af vingården (300 kW), som dækker deres forbrug af strøm. Deres indsats for en mere bæredygtig produktion har således udløst en certificering fra organisationen Sustainable Wineries for Climate Protection.

    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Cava
    small-arrow
    1. Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "cava" vine mousserende vine, som bliver modnet i "cava" det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "cava" mærker, der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter, som prioriterer kvaliteten.

      Hemmeligheden bag en god cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen samt tid. En god cava, crémant eller champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.
      Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "cava" vine mousserende vine, som bliver modnet i "cava" det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "cava" mærker, der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter, som prioriterer kvaliteten.

      Hemmeligheden bag en god cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen samt tid. En god cava, crémant eller champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.
    Vega Medien Brut Rosé laves på 100% okologiskdyrkede Garnacha-druer, som hentes på udvalgte nordvendte parceller i det vestlige Requena. Netop nordvendte vinmarker giver druer med den friskhed og aroma, som man helst skal bruge i en basisvin til en mousserende cava. Druerne bliver håndplukket i små kasser for at undgå masning og oxydering under transporten til kælderen. Efter en skånsom knusning og nogle timers kølig skindmaceration, hvor mosten får sin flotte pink farve, lader man en del af mosten løbe naturlig i gæringstankene, uden presning. Basisvinen bliver derefter gæret køligt på ståltanke, og hviler efterfølgende i nogle uger på sit lie (bundfald) alt dette for at optimere aromaen, finessen og frugten i vinen. Anden gæring fortages på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken og varer min. 10 måneder.

    Cavaen har en flot, pink farve, og boblerne er små, livlige og vedvarende. Duften er meget aromatisk og umiddelbar, med nuancer af hyben, ribs, kirsebær og vilde hindbær. Smagen er ligeledes frugtrig og elegant med en sprødhed og renhed, som harmonerer fint med de mere cremede og velouragtige nuancer i eftersmagen. I det hele taget en lækker mousserende rosé, som er lige til at nyde som aperitif men som også - takket være en god fylde og struktur - fint kan serveres til retter med fx skaldyr, fisk eller fjerkræ og kalv i hvide saucer.
    Førpris

    DKK 99,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar