RealVarenavn:
CAVA SEMI-SECO ØKO Vega Medien, Cavas Marevia, Valencia
Billede zoom:



Billede:/0633752_vega_medien_semi_seco_organic.jpg)
/0633752_vega_medien_semi_seco_organic.jpg)
Navn:
- Varenr.:06337520035
- Egenskaber:
- Årgang:
- Land:Spanien
- Tekst:Semi-Seco
- Indhold:75,0cl
- Alkohol:11,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
75%
Betinget procent:
75%
Navn:
Macabeo (Viura)
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Chardonnay
- Anbefales til:Aperitif, Asiatisk, Dessert, Drinks
Producent:
Producent:
Cavas Marevia

Beskrivelse:
Cavas Marevia er i dag den mest betydende producent af cava (mousserende) i Valencia. Huset blev først grundlagt i 2007, hvilket forklarer det absolut topmoderne udstyr, som man råder over. Formålet har lige fra starten været at producere cavaer og vine af højeste kvalitet, med druer hentet nær vinhusets hjemsted, Requena. Her, hvor vintraditionen går ca. 2.000 år tilbage, ligger vinmarkerne relativt højt (600-700 m.o.h.) og nyder godt af et klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat samt en god afkøling fra Middelhavet - ca. 70 km. væk.
Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Cavas Marevia henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. Alle vinmarkerne dyrkes i dag økologisk og alle vinene er ligeledes økologisk certificerede.
Siden 2019 har Cavas Marevia foretaget betydelige investeringer, der tager sigte på at reducere deres CO2-udledning - først og fremmest i form af solcellepaneler på taget af vingården (300 kW), som dækker deres forbrug af strøm. Deres indsats for en mere bæredygtig produktion har således udløst en certificering fra organisationen Sustainable Wineries for Climate Protection.
Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Cavas Marevia henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. Alle vinmarkerne dyrkes i dag økologisk og alle vinene er ligeledes økologisk certificerede.
Siden 2019 har Cavas Marevia foretaget betydelige investeringer, der tager sigte på at reducere deres CO2-udledning - først og fremmest i form af solcellepaneler på taget af vingården (300 kW), som dækker deres forbrug af strøm. Deres indsats for en mere bæredygtig produktion har således udløst en certificering fra organisationen Sustainable Wineries for Climate Protection.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Utiel-Requena

- Utiel-Requena vindistriktet (ca. 40.000 ha.) ligger i Valencia-området i det sydøstlige Spanien og har i mange år været hjemstedet for nogle af de største vinproducenter i Spanien. Det skal man ikke lade sig forskrække af, for flere af dem har været dygtige til at omstille produktionen mod mere moderne, frugtrige og konkurrencedygtige vine. Både druerne Bobal, Tempranillo og Garnacha de højtbeliggende vinmarker (600-700 m. o.h.), og et klima med store temperatursvingninger mellem dag og nat tillader det. Det er byerne Utiel og Requena som har givet distriktet sit navn.
Utiel-Requena vine laves enten i Joven-stil, umiddelbare og charmerende, eller som Crianza, Reserva eller Gran Reserva, med trælagring. De sidstnævnte modner ganske godt og hurtigere end f.eks. Rioja-vinene. Druen Bobal er ikke et moderne påfund, idet den allerede var kendt i området under navnet Planta Nueva i det 15. årh. Den betragtes i dag som arbejdshest i Utiel-Requena og har vist sig ganske fremragende både til røde- og rosévine, især når udbyttet holdes nede og når man bruger kølige vinificeringer.
Vega Medien Cava Semi Seco (halvtør) laves på 75% Macabeo (Viura) og 25% Chardonnay, som hentes på udvalgte økologiskdyrkede parceller i Requena. Druerne er håndplukket i små kasser for at undgå masning og oxydering under transporten til kælderen. Efter en skånsom presning, hvor man selekterer den bedste del af mosten, foregår gæringen på ståltanke. Basisvinen bliver derefter modnet i nogle måneder på sit lie (bundfald) i ståltanke og gærer derefter i 12 måneder på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken.
Cavaen Semi Seco (halvtør) har en lysgylden farve med grønt skær. Boblerne er små, livlige og vedvarende. Duften er umiddelbar og eksotisk med nuancer af grape, passionsfrugter, mangoer og ferskner, men også en smule honning og markblomster. Smagen er dog frisk og elegant på trods af sødmen (38 g. restsukker). Eftersmagen er lang og behageligt og giver lyst til et nip mere Serveres som aperitif, men også til asiatiske retter med fx kylling eller skaldyr. Prøv den også til lette desserter.
Cavaen Semi Seco (halvtør) har en lysgylden farve med grønt skær. Boblerne er små, livlige og vedvarende. Duften er umiddelbar og eksotisk med nuancer af grape, passionsfrugter, mangoer og ferskner, men også en smule honning og markblomster. Smagen er dog frisk og elegant på trods af sødmen (38 g. restsukker). Eftersmagen er lang og behageligt og giver lyst til et nip mere Serveres som aperitif, men også til asiatiske retter med fx kylling eller skaldyr. Prøv den også til lette desserter.
Førpris
DKK 99,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0