RealVarenavn:
BRUT RESERVE CHAMPAGNE Jean Vesselle, Bouzy
Billede zoom:



Billede:/0920002_vesselle_brut_reserve_proff.jpg)
/0920002_vesselle_brut_reserve_proff.jpg)
Navn:
- Varenr.:09200020035
- Egenskaber:
- Årgang:
- Land:Frankrig
- Tekst:
- Indhold:75,0cl
- Alkohol:12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Chardonnay
Procent:
80%
Betinget procent:
80%
Navn:
Pinot Noir
- Anbefales til:Aperitif, Drinks, Frugter, Sushi
Producent:
Producent:
Jean Vesselle Champagne

Beskrivelse:
I forhold til de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 100.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan som bekendt være meget godt, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste Récoltants-manipulants, en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke blot sælger dem videre til et større firma.
Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir-druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens de øvrige druer, Chardonnay og Pinot Meunier, blev solgt videre til store producenter.
Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udslettet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarkerne i 1921, men den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge druerne, så Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man har gjort lige siden.
Siden Jean Vesselles død i midten af 1990erne har datteren, Delphine og hendes mand, David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig value for money. Firmaets nuværende 15 ha. vinmarker er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.
Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir-druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens de øvrige druer, Chardonnay og Pinot Meunier, blev solgt videre til store producenter.
Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udslettet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarkerne i 1921, men den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge druerne, så Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man har gjort lige siden.
Siden Jean Vesselles død i midten af 1990erne har datteren, Delphine og hendes mand, David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig value for money. Firmaets nuværende 15 ha. vinmarker er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Champagne

- Champagne er et af de mest berømte vindistrikter i verden takket være dets vine af samme navn, som gennem århundreder har været synonyme med prestige og det lidt sofistikerede liv. Området er ca. 34.000 ha. stort og ligger omkring 150 km. nordøst for Paris, hvilket (i klassisk forstand) gør det til et af de nordligst beliggende vinområder i verden. Området ligger i en unik klimazone, hvor det kontinentale og oceaniske klima mødes, hvilket giver relativt kølige somre. Det bidrager til en langsommere modning af druerne, hvilket er en nøglefaktor, da den giver druerne mulighed for at bevare en høj syre - afgørende for champagnens karakteristiske friskhed og elegance. Jordbunden i Champagne-distriktet er også unik. Den er nemlig meget rig på kalksten, især i form af kridt (Kimmeridge kalk), og sammen med et højt indhold af fossile østers, snegle og andre marine-organismer, bidrager det alt sammen til den særlige friskhed og udtalte mineralitet, som en god champagne byder på.
Fra de verdensberømte champagnehuse til de små producenters nichevine repræsenterer Champagne en kompleks og fascinerende verden - en destination for luksus, kultur og tradition, og hvor hver flaske champagne er et symbol på århundreders historie og håndværk.
Brut Réserve fra Jean Vesselle er lavet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Vinen stammer hovedsageligt fra en yngre årgang, der er blandet med 10% ældre vine, som firmaet gemmer i sine kældre. Vinen er gæret på flaske i 2-3 år og er "doseret" med 10-11 g. sukker/liter (en klassisk Brut Champagne er doseret med mellem 5 til 15 g. sukker/liter).
Brut Réserve er en kraftig champagne med meget åbne frugtrige aromaer i duften. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som på trods af vinens styrke efterlader et indtryk af frugtrighed, blødhed og finesse samt en meget charmerende honningagtig finish. Det er en klassisk Champagne til f.eks. receptioner eller i løbet af et måltid til fiske- eller skaldyrsretter eller til en frugtdessert.
Brut Réserve er en kraftig champagne med meget åbne frugtrige aromaer i duften. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som på trods af vinens styrke efterlader et indtryk af frugtrighed, blødhed og finesse samt en meget charmerende honningagtig finish. Det er en klassisk Champagne til f.eks. receptioner eller i løbet af et måltid til fiske- eller skaldyrsretter eller til en frugtdessert.
AnmeldelserVisual Score: Wine & Spirits 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Disgorged in March 2021, the latest rendition of Vesselle's NV Brut Réserve is showing nicely, offering up aromas of pear, honeycomb, freshly baked bread and warm biscuits. Medium to full-bodied, elegantly fleshy and precise, its nicely concentrated core of fruit is girdled by bright acids and complemented by a pinpoint mousse.Visual Score: Robert Parkers The Wine Advocate 90/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Visual Score: Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021 /
Kort vinbeskrivelse: Visual Score: Vinous Antonio Galloni 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Visual Score: Wine Spectator 91/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Visual Score:
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Wine & Spirits 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Disgorged in March 2021, the latest rendition of Vesselle's NV Brut Réserve is showing nicely, offering up aromas of pear, honeycomb, freshly baked bread and warm biscuits. Medium to full-bodied, elegantly fleshy and precise, its nicely concentrated core of fruit is girdled by bright acids and complemented by a pinpoint mousse.
Visual Score:
Robert Parkers The Wine Advocate 90/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021 /
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Vinous Antonio Galloni 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Wine Spectator 91/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score: 

Kort vinbeskrivelse:
Førpris
DKK 399,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0