RealVarenavn:

OEIL DE PERDRIX CHAMPAGNE Jean Vesselle, Bouzy

Billede zoom:
Billede:
0920012_vesselle_oeil_de_perdrix_proff
Navn:
 1. Varenr.:
  09200120035
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Kalv, Kylling, Skaldyr
  Beskrivelse:
  I forhold til de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 100.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan som bekendt være meget godt, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste Récoltants-manipulants, en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke blot sælger dem videre til et større firma.

  Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir-druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens de øvrige druer, Chardonnay og Pinot Meunier, blev solgt videre til store producenter.

  Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udslettet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarkerne i 1921, men den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge druerne, så Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man har gjort lige siden.

  Siden Jean Vesselles død i midten af 1990erne har datteren, Delphine og hendes mand, David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig value for money. Firmaets nuværende 15 ha. vinmarker er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.
  Website:
  1. Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.

   Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.
  Før i tiden opstod den grå-rosé farve man kalder Oeil de Perdrix i virkeligheden, ikke fordi man ønskede det, men fordi det ofte ikke kunne undgås. Nogle Pinot Noir druer blev uundgåeligt knust, og skindet afgav derved farven til mosten, noget som mange af de store Champagnefirmaer skyndte sig at "rette" på, ved at behandle mosten og derved desværre også fjernede en del af vinens smag og karakter.

  "Oeil de Perdrix" har i mange år været huset Jean Vesselles speciale. Den laves kun på Pinot Noir druer, som stammer fra de bedste og mere solrige parceller, og det forklarer vinens meget intense og kødfuld karakter. Den er samtidig tør og elegant med en smuk, frugtagtig bouquet. Farven er ganske speciel og forklarer navnet "agerhøneøje" nærmest grå-rosé.

  Oeil de Perdrix er en karakterfuld champagne, som sagtens kan drikkes som aperitif eller for sig selv, men som også vil passe fint til et helt måltid. En udsøgt oplevelse!

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits 95/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Guide Gilbert & Gaillard 92/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Spectator
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 419,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar