RealVarenavn:

PREMIER CRU EXTRA BRUT Champagne Leclerc Briant,

Billede zoom:
Billede:
0928202_leclerc_briant_premier_cru_extra_brut
Navn:
  1. Varenr.:
    09282020035
  2. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Chardonnay
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Pinot Meunier
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Fisk, Skaldyr
    Beskrivelse:
    Lucien Leclerc etablerede i 1872 Domaine Leclerc i Cumières nær Epernay. Grundlaget var bl.a. de vinmarker som hans kone, Adèle, havde bragt i medgift, da de giftede sig. I mange år producerede vinhuset domaineaftappede champagner og vine, som man leverede til større firmaer i området. I 1955 udvidede Bertrand Leclerc (4. generation) og hustruen Jacqueline Briant familiens virksomhed til også at omfatte et négoce, hvor man købte druer eller vine fra udvalgte nabo-producenter via faste aftaler med disse. Firmanavnet blev samtidigt ændret til Maison Leclerc Briant, og man flyttede til de bygninger, som i dag stadig huser firmaet.

    Bertrand Leclerc bliver stadig husket som den vinproducent i Champagne, der allerede i 1950erne interesserede sig for en økologisk/biodynamisk produktion - længe forinden man havde defineret lovgivningen omkring disse dyrkningsmetoder. Sønnen Pascal overtog i 1980erne faderens arbejde og igangsatte en omlægning til økologi/biodynamik på samtlige vinmarker, hvilket resulterede i en officiel økologisk godkendelse i 2004 og en efterfølgende biodynamisk godkendelse i 2008. Efter Pascals alt for tidlige død i 2010 blev firmaet i 2012 købt af et amerikansk ægtepar, som var meget fascinerede af domainets særlige historie og potentiale.

    Champagne Leclerc Briant er med sine 14 hektarer vinmarker kendt som en af de første og mest innovative biodynamiske producenter i Champagne. Markerne er beliggende i Cumières, Hautvillers, Mareuil-sur-Aÿ, Bisseuil og Rilly la Montagne - de fleste af dem klassificeret som Grand Cru og 1. Cru.

    Frédéric Zeimett, der allerede under tidligere ansættelser var kendt som bio-entusiast, leder i dag firmaet, assisteret af Ségolène Leclerc, 6. generation i familien bag Leclerc Briant. Firmaet har desuden i flere år sikret sig rådgivning fra ønolog og specialist i biodynamik, Hervé Jestin. Leclerc Briant supplerer druer af egen høst med druer fra en håndfuld faste producenter, som i tæt samarbejde med Frédéric Zeimett og hans team fortrinsvist dyrker deres marker biodynamisk. Man producerer ikke bare vine med respekt for naturen, man laver også champagner, som udtrykker områdets og vinmarkernes særlige karakterer under mottoet: Respekt og personlighed.

    Website:
    1. Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.

      Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.
    Premier Cru Extra Brut er normalt lavet på Pinot Noir (70%) og lige dele Pinot Meunier og Chardonnay fra 1. Cru-vinmarker i Hautvillers, Cumières, Bisseuil, Trépail, Rilly la Montagne og Villers-Allerand. Sammensætningen kan variere efter årgang. Hovedparten af vinen kommer fra en enkelt årgang, suppleret med vine fra 2-3 ældre årgange. Vinen er både gæret og modnet på store træfade. Også længden for andengæringen på flaske (champagnisering) varierer efter årgang normalt omkring 4-5 år. Dosagen (tilsætning af sukkerlikør) er på ca. 3 g. sukker/liter (Extra Brut).

    Vinen har en flot, lysgylden farve med kobberrødt skær. Den har fine, vedvarende bobler og en meget åben, ren, blomsteragtig og frugtig duft, med nuancer af appelsin, akacieblomster, kaprifolie, lindeblade og jasmin. I smagen har vinen en flot harmoni mellem tørhed, finesse og de federe, fyldige og mere kødfulde toner. Her finder man også eksotiske toner af citron, pomelo, ferskner, mango og passionsfrugt. Den slutter med god tørhed, struktur og elegance samt en let saltet stil og en mineralitet, som gør den meget appetitvækkende.

    Perfekt til festlige lejligheder. Matcher skaldyr og fisk samt en god hvidskimmelost.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    International Wine Challenge Silver/ Medal
    Kort vinbeskrivelse:
    "Very dry, mouth-watering, green apple and nice pastry notes. Mineral and very elegant style with balanced finish."
    Visual Score:
    Falstaff Magazin 94/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 699,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar