RealVarenavn:

THEOPHILE BRUT ROSE Champagne Theophile

Billede zoom:
Billede:
0920233
Navn:
 1. Varenr.:
  09202330035
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
33%
Betinget procent:
33%
Navn:
Chardonnay
Procent:
33%
Betinget procent:
33%
Navn:
Pinot Meunier
Procent:
34%
Betinget procent:
34%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Asiasisk, Fisk, And, Aperitif
  Producent: 
  Producent:
  Theophile
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Champagnehuset Théophile Roederer (grundlagt 1864) var oprindeligt et selvstændigt vinhus i Reims og ejet af en (anden) gren af familien Roederer. Firmaet havde egne kældre og marker i området og foruden ved at fremstille fornemme champagner, bidrog man også med et par ganske unikke plakater, som i dag er klassikere i Art Nouveau-stilen.

  Husets Champagne Théophile (Théo blandt kendere) fik en kæmpeberømmelse i 1930ernes Montparnasse i Paris, hvor den var et must for kunstnere og andre natteravne på kvarterets mange caféer og cabareter. I hjembyen Reims blev firmaet senere meget berømt for at have skjult mange forfulgte i sine kældre under den tyske besættelse.

  Efter krigen blev firmaet købt af den anden gren af Roederer-familien, Champagne Louis Roederer. Théophile bliver dog fortsat produceret i den stil, som oprindeligt gjorde denne champagne berømt. Det er ikke et second brand fra Louis Roederer men en selvstændig linje, som i dag består af udgaverne Brut og Brut Rosé.
  Website:
  1. Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.

   Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.
  Théophile Brut Rosé er lavet af 1/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay og 1/3 Pinot Meunier. Pinot Noir og Chardonnay kommer fra Louis Roderers yngre vinstokke (8-10 år) mens en del Pinot Meunier-druer bliver købt hos faste leverandører i Vallée de la Marne og vest for Montagne de Reims. Blandingen består af fire forskellige årgange og efter en delvis malolaktisk gæring, bliver vinen tilsat en smule rødvin fra området Mareuil sur Aÿ og til sidst gæret på flaske i min. to år. Efter degorgering bliver vinen yderligere 6 måneder i kælderen. Vinen er tilsat ca. 30% Reserve-vine af ældre årgange, noget som bl.a. giver den en særpræget og personlig karakter. I farven har vinen en flot, lys, pink nuance. Duften er ren og imiddelbar, med toner af røde æbler, lidt hindbær og citrus til sidst. Smagen er sprød og samtidig fed, med god fylde og en god balance mellem frugtsødmen og tørhed i eftersmagen.Den vil være perfekt som aperitif, til laks og fjerkræ lavet i asiatisk stil. Den kan også serveres til milde hvid- eller rødskimmeloste.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  BT
  Kort vinbeskrivelse:
  Tør, rosé-champagne med flot, lang, rund og fyldig smag af modne røde bær, lidt æble-friskhed og et behageligt lille strejf af frugtsødme.
  Førpris

  DKK 459,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar