RealVarenavn:

2013 CRISTAL ROSE, PREMIUM GIFT BOX Champagne Louis Roederer

Billede zoom:
Billede:
0920263_roederer_cristal_rose_inkl_wooden_box
Navn:
 1. Varenr.:
  09202631335
 2. Årgang:
  2013
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
44%
Betinget procent:
44%
Navn:
Chardonnay
Procent:
56%
Betinget procent:
56%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Skaldyr, Østers
  Beskrivelse:
  Champagne Louis Roederer er uden tvivl i en meget privilegeret situation, når man ejer 214 ha. af Champagnes bedste vinmarker og dermed næsten er selvforsynende med druer. Markerne ligger nogenlunde ligeligt placeret i de 3 bedste regioner i Champagne - Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs, og dækker 80-85% af Louis Roederers samlede behov for druer. 97% af vinmarkerne er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru, og samme fornemme fordeling har de marker i Bouzy og Ambonnay, hvorfra man køber resten af de druer, man har behov for.

  Louis Roederer har de seneste mange år gradvist søgt at tilrette deres produktion efter de mest bæredygtige principper - herunder økologisk/biodynamisk dyrkning. Man har således allerede opnået DEMETER-certifikatet (biodynamisk dyrkning) på de vinmarker, som frembringer druerne til husets fornemmeste mærke, Cristal. Fra og med årgang 2021 har yderligere 115 ha. marker opnået økologisk certificering, og de resterende vinmarker vil følge efter.

  Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl., hvilket sikrer den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden finder man Louis Roederers unikke Vins de Réserve, som er et lager af ældre vine, der ligger på såvel brugte egetræsfade à 60 hl. som på ståltanke (Perpetual Reserve). Reserve-vinene indgår i varierende grad i fremstillingen af non-vintagechampagnerne for at sikre kontinuitet i såvel stil som kvalitet i hver enkelt af disse.

  Champagne Louis Roederer har i mange år befundet sig på den absolutte top i Champagne, og ingen huse her nyder i dag vel større anseelse end netop Louis Roederer.  Website:
  1. Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.

   Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.
  Cristal Rosé 2013 er lavet på Pinot Noir (56%) og Chardonnay (44%) fra Roederers egne 1. Cru marker i Aÿ; Verzenay, Verzy og Cumières for Pinot Noir, og Le Mesnil, Oger og Avize for Chardonnay. For at opnå Cristal Rosés smukke farve og stil bruger man hos Louis Roederer en såkaldt skind-macerering, hvor skindet fra Pinot Noir druerne i flere timer holdes i kontakt med mosten inden presning. Til denne vin anvender man bl.a. Pinot Noir fra nogle af firmaets ældste vinstokke i Cumières, som producerer ekstremt modne druer med en usædvanlig aromakoncentration. For 2013 er ca. 15% af vinen gæret på træfade - og uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen er derefter champagniseret på flaske (2. gæringen) i 6 år og er tilsat 8 g. doseringslikør pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse.

  Cristal Rosé 2013 har en flot laksefarve med gyldne nuancer. Boblerne er små, lette og vedvarende. I duften byder 2013 på mange, komplekse detaljer. Her finder man klassiske nuancer af røde bær som skovjordbær, vilde hindbær, fuglekirsebær, men også mere eksotiske toner af appelsinskal, mandarin, jernurt og akacieblomst. Selv om smagen er meget frugtrig og sammensat, er det først og fremmest finessen, renheden og charmen, som dominerer i Cristal Rosé 2013. De tre nøgleord bør være: Elegance, skjult styrke og vedvarenhed. Prøv den til kaviar, fisk, hummer, østers eller bare som en sublim aperitif!

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  James Suckling 98/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:

  Anbefalet af Robert Parker Green Emblem
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 5.999,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar