RealVarenavn:

2015 BRUT VINTAGE, GRAPHIC GIFT BOX Champagne Louis Roederer

Billede zoom:
Billede:
0920272_roederer_brut_vintage_inkl_graphic_giftbox
Navn:
 1. Varenr.:
  09202721535
 2. Årgang:
  2015
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Chardonnay
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Pinot Noir
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Chardonnay
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Skaldyr, Sushi, Aperitif, Fisk, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  Champagne Louis Roederer er uden tvivl i en meget privilegeret situation, når man ejer 214 ha. af Champagnes bedste vinmarker og dermed næsten er selvforsynende med druer. Markerne ligger nogenlunde ligeligt placeret i de 3 bedste regioner i Champagne - Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs, og dækker 80-85% af Louis Roederers samlede behov for druer. 97% af vinmarkerne er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru, og samme fornemme fordeling har de marker i Bouzy og Ambonnay, hvorfra man køber resten af de druer, man har behov for.

  Louis Roederer har de seneste mange år gradvist søgt at tilrette deres produktion efter de mest bæredygtige principper - herunder økologisk/biodynamisk dyrkning. Man har således allerede opnået DEMETER-certifikatet (biodynamisk dyrkning) på de vinmarker, som frembringer druerne til husets fornemmeste mærke, Cristal. Fra og med årgang 2021 har yderligere 115 ha. marker opnået økologisk certificering, og de resterende vinmarker vil følge efter.

  Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl., hvilket sikrer den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden finder man Louis Roederers unikke Vins de Réserve, som er et lager af ældre vine, der ligger på såvel brugte egetræsfade à 60 hl. som på ståltanke (Perpetual Reserve). Reserve-vinene indgår i varierende grad i fremstillingen af non-vintagechampagnerne for at sikre kontinuitet i såvel stil som kvalitet i hver enkelt af disse.

  Champagne Louis Roederer har i mange år befundet sig på den absolutte top i Champagne, og ingen huse her nyder i dag vel større anseelse end netop Louis Roederer.  Website:
  1. Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.

   Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.
  2015 var på flere måder en fremragende årgang i Champagne: Dels blev området optaget på UNESCOs berømte Verdensarvsliste, dels oplevede man de rette vejrbetingelser med hensyn til varme og regn, som gav vinene en perfekt balance mellem koncentration og friskhed. Sommeren var en af de varmeste og tørreste nogensinde, men heldigvis bragte slutningen af august rimelige regnmængder, som tilførte druerne syre, friskhed og bid. Opgaven for teamet var derefter at få alle detaljerne frem i denne fantastiske årgang.

  2015 er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay fra Cru-markerne nær Verzy og Chouilly i Montagne. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 24% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 34% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år.

  Vinen har en flot gylden farve og små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer, med klassiske toner af ribs, hindbær og fuglekirsebær, som de berømte vinmarker i Montagne-området er kendt for. Derefter følger Chardonnay-nuancer af abrikoser, hvide ferskner og hvid peber. I smagen har 2015 stor fylde og kødfuldhed, men også nerve og friskhed. I eftersmagen fanger man toner af bitter chokolade, ristet kaffe men også flotte toner af røde bær. Som altid har denne Brut Vintage en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og mineralitet. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx lyst kød.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine Enthusiast 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  "This is a delicious Champagne with its ripe white fruits and softened texture. It is totally mature, the wine balanced and ready."
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  "This is a delicious Champagne with its ripe white fruits and softened texture. It is totally mature, the wine balanced and ready."
  Visual Score:
  Wine & Spirits 96/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits 96/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 799,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar