RealVarenavn:

2016 BRUT ROSE VINTAGE Champagne Louis Roederer

Billede zoom:
Billede:
0920173_roederer_vintage_rose_new
Navn:
  1. Varenr.:
    09201731635
  2. Årgang:
    2016
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
38%
Betinget procent:
38%
Navn:
Chardonnay
Procent:
62%
Betinget procent:
62%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Fisk, Kalv, Skaldyr, Østers
    Beskrivelse:
    Champagne Louis Roederer er uden tvivl i en meget privilegeret situation, når man ejer 214 ha. af Champagnes bedste vinmarker og dermed næsten er selvforsynende med druer. Markerne ligger nogenlunde ligeligt placeret i de 3 bedste regioner i Champagne - Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs, og dækker 80-85% af Louis Roederers samlede behov for druer. 97% af vinmarkerne er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru, og samme fornemme fordeling har de marker i Bouzy og Ambonnay, hvorfra man køber resten af de druer, man har behov for.

    Louis Roederer har de seneste mange år gradvist søgt at tilrette deres produktion efter de mest bæredygtige principper - herunder økologisk/biodynamisk dyrkning. Man har således allerede opnået DEMETER-certifikatet (biodynamisk dyrkning) på de vinmarker, som frembringer druerne til husets fornemmeste mærke, Cristal. Fra og med årgang 2021 har yderligere 115 ha. marker opnået økologisk certificering, og de resterende vinmarker vil følge efter.

    Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl., hvilket sikrer den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden finder man Louis Roederers unikke Vins de Réserve, som er et lager af ældre vine, der ligger på såvel brugte egetræsfade à 60 hl. som på ståltanke (Perpetual Reserve). Reserve-vinene indgår i varierende grad i fremstillingen af non-vintagechampagnerne for at sikre kontinuitet i såvel stil som kvalitet i hver enkelt af disse.

    Champagne Louis Roederer har i mange år befundet sig på den absolutte top i Champagne, og ingen huse her nyder i dag vel større anseelse end netop Louis Roederer.



    Website:
    1. Champagnedistriktet er et af de mest berømte vinområder i verden (om ikke det mest berømte!) Området er ca. 34.000 ha. stort og ligger omkring 150 km. nordøst for Paris, hvilket (i klassisk forstand) gør det til et af de nordligst beliggende vinområder i verden.

      De vigtigste områder i Champagne er Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs, og hele området breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Området ligger i en unik klimazone, hvor det kontinentale og oceaniske klima mødes, hvilket giver relativt kølige somre og kolde vintre. Det bidrager til en langsommere modning af druerne, hvilket er en nøglefaktor, da den giver druerne mulighed for at bevare en høj syre - afgørende for champagnens karakteristiske friskhed og elegance. Geografisk er jorden i Champagne-distriktet også unik. Den består primært af kalksten, især i form af kridt, som også bidrager til den særlige friskhed samt en udtalt mineralitet.

      Fra de verdensberømte champagnehuse til de små producenters nichevine repræsenterer Champagne en kompleks og fascinerende verden - en destination for luksus, kultur og tradition, og hvor hver flaske champagne er et symbol på århundreders historie og håndværk.
    Louis Roederers Brut Rosé er produceret på traditionel vis, det vil sige ved at lade mosten have skindkontakt i de første 4-5 timer af den indledende gæring. Denne metode giver en sart og fin farve. For Brut Rosé 2016 brugte man 38% Chardonnay og 62% Pinot Noir druer fra nogle af Roederers ældste vinstokke i Cumières og Chouilly, som er kendte for at give ekstrem koncentreret most både i smag, aroma og farve. For 2016 blev 4% af vinen udsat for en malolaktisk gæring, og i alt er 21% af årgangen modnet på træfade efter første gæring. Gæringen på flaske varer i 4 år, og efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt fra 8-10 af Roederers bedste Grands Crus marker og som er lagret på fad i 4-10 år.

    Efter et køligt og vådt forår i 2016, som sikrede gode vandreserver i dybden, oplevede man en perfekt, varm sommer, som gav god blomstring og druedannelse. Den ekstremt tørre periode fra slutningen af august til slutningen af høsten (15. september - 1. oktober), gav druerne perfekte modningsforhold, samtidig med, at vinstokkene kunne hente vand i undergrunden. Pinot Noir-druerne opnåede en sjælden frugtkoncentration og en meget velouragtig stil. Chardonnay-druerne gav præcise, strukturerede og let mineralske vine. En flot balance!

    I duften er vinen meget kompleks med nuancer af modne, gule frugter (mirabeller, hvide ferskner), let syrlige, røde frugter (ribs, tyttebær), blodappelsiner samt ristet brød. Med iltning kommer der nuancer af syltede, røde abrikoser og nektariner, men også mineralske og en smule saltede toner. I smagen er det friskhed og elegance, der kommer frem først, men derefter kommer der igen nogle af de frugttoner, man havde i duften. Som altid, har denne Brut Rosé Vintage en meget charmerende, aromatisk, tør og appetitvækkende finish.

    Brut Rosé vil egne sig fint til fede fisk som laks og hellefisk eller til lamme- og kalvekød. Den vil også kunne bruges til federe, modne oste.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Falstaff Magazin 93/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Wine Enthusiast 94/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022 /
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 849,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar