RealVarenavn:

CREMANT DE BOURGOGNE ROSÉ BRUT Cave de Bissey

Billede zoom:
Billede:
0912123_cave_bissey_cremant_brut_rose
Navn:
  1. Varenr.:
    09121230035
  2. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Aligoté
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Gamay
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Drinks, Fisk, Skaldyr
    Beskrivelse:
    Cave de Bissey er et vinkooperativ i Côte Chalonnaise som er beliggende i den lille landsby Bissey-sous-Cruchaud mellem Givry og Montagny og dermed i den sydligste del af Côte Chalonnaise.

    Cave de Bissey blev etableret i 1928, og var samtidig det første kooperativ i Côte Chalonnaise. Etableringen fandt sted i en tid, hvor især de små vinbønder, men også på mange måder vinbranchen som helhed, var i krise. Oftest solgte de små vinbønder deres druer til større producenter/negocianter, men ved at gå sammen i et kooperativ fik de mulighed for at anskaffe det nødvendige produktionsudstyr og selv producere, markedsføre og sælge kooperativets vinene.

    I dag er Cave de Bissey et moderne kooperativ med i alt 35 andelshavere, der tilsammen råder over ca. 100 ha. vinmarker, som ligger placeret i alle 5 kommunale (Villages) AOPer i Côte Chalonnaise (Montagny, Givry, Mercurey, Rully og Bouzeron) foruden ved i Maranges - den sydligste kommune i Côte de Beaune (Côte dOr).

    Cave de Bissey producerer både mousserende vine og almindelige bordvine, men de er især meget anerkendte for deres Crémants de Bourgogne, som har opnået talrige priser og udmærkelser. De er kvalitetsmæssigt på højt niveau, og de besidder alle stor renhed, finesse og elegance.
    Website:
    1. Det var nærliggende at benytte Bourgognes klassiske druesorter Chardonnay og Pinot Noir - de samme druer, som er basis for produktion af Champagne-vine - til at producere mousserende vine i Bourgogne. Det var i hvert fald, hvad man gjorde midt i 1800-tallet i Nuit-St.-Georges og ikke mindste i Côte Chalonnaise. I en periode, hvor man oplevede besvær med at afsætte "almindelige" hvide og røde Bourgognevine, var nye varanter velkommen. I mange år oplevede man faktisk mousserende vine fra Bourgogne som "Bourgogne Mousseux" og endda "Meursault Mousseux" eller "Pommard Mousseux", før det, vi i dag kender som Crémant de Bourgogne, kom til.

      Officielt fik Crémant de Bourgogne (Blanc eller Rosé) sin egen Appellation (AOC) i 1975, med krav om druesorter (Chardonnay, Pinot Noir men også Aligoté, Melon, Sacy og Gamay), produktionsarealet (Bourgogne/Beaujolais, Yonne, Côte-d'Or, Saône-et-Loire og Rhône), vinificering (Méthode Traditionelle, min. 9 mdrs gæring på flaske). De fleste producenter af Crémant de Bourgogne findes stadig i dag omkring Nuit-St.-Georges i Côte de Nuits og Rully i Côte Chalonnaise. Det siger sig selv, at stilen og kvaliteten afhænger meget af producenterne, deres kunnen samt kvaliteten af de druer eller de "Vins de base', de anvender i processen. Crémant de Bourgogne findes som Brut (tør) eller Demi-Sec (halvtør).
    Crémant de Bourgogne Rosé Brut er lavet på 60% Aligoté, 30% Pinot Noir og 10% Gamay, hvilket giver en vin, som både har struktur og finesse. Den flotte struktur er ikke mindst opnået ved den relativt lange 2. gæringsproces på 18 måneder, som er det dobbelte af lovkravet på min. 9 måneder. Doseringslikøren (liqueur de dosage) som er tilsat ved degorgeringen medfører, at restsukkerindholdet er på 9 g/l.

    Vinen har en flot og intens roséfarve og en behagelig mousse med små, fine og vedvarende bobler. Duften byder på en indbydende palet af friske røde bær, hindbær og ribs især, samt et lille strejf af citrus. I smagen, som er frisk og med en god syre, er hindbærnoterne også i front suppleret af subtile eksotiske frugtaromaer.

    En meget charmerende og vellavet Crémant rosé, som er velegnet som aperitif, men også til at ledsage fiske- og skaldyrsretter samt lettere fjerkræsretter.

    Førpris

    DKK 199,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar