RealVarenavn:

VEGA MEDIEN 0,0 ALKOHOLFRI Vega Medien, Cavas Marevia, Valencia

Billede zoom:
Billede:
0633762_vega_medien_non_alcoholic
Navn:
 1. Varenr.:
  06337620035
 2. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  0,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
75%
Betinget procent:
75%
Navn:
Macabeo (Viura)
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Sauvignon Blanc
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Fisk, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Cavas Marevia er i dag den mest betydende producent af cava (mousserende) i Valencia. Huset blev først grundlagt i 2007, hvilket forklarer det absolut topmoderne udstyr, som man råder over. Formålet har lige fra starten været at producere cavaer og vine af højeste kvalitet, med druer hentet nær vinhusets hjemsted, Requena. Her, hvor vintraditionen går ca. 2.000 år tilbage, ligger vinmarkerne relativt højt (600-700 m.o.h.) og nyder godt af et klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat samt en god afkøling fra Middelhavet - ca. 70 km. væk.

  Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Cavas Marevia henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. Alle vinmarkerne dyrkes i dag økologisk og alle vinene er ligeledes økologisk certificerede.

  Siden 2019 har Cavas Marevia foretaget betydelige investeringer, der tager sigte på at reducere deres CO2-udledning - først og fremmest i form af solcellepaneler på taget af vingården (300 kW), som dækker deres forbrug af strøm. Deres indsats for en mere bæredygtig produktion har således udløst en certificering fra organisationen Sustainable Wineries for Climate Protection.

  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Vega Medien alkoholfri Sparkling laves på 75% Macabeo og 25% Sauvignon Blanc fra udvalgte økologiskdyrkede parceller i Requena. Druerne er håndplukket i små kasser for at undgå masning og oxydering under transporten til kælderen. Efter en skånsom presning, hvor man selekterer den bedste del af mosten, foregår gæringen på cuve close-trykståltanke, hvor vinen bliver mousserende. Derefter fjerner man alkoholen ved en vacuum desalkoholiseringsproces under kølige forhold. Ifølge EU-lovgivning må vine lavet på denne teknik ikke kaldes økologiske, selv om de er lavet på økologiskdyrkede druer, som det altså er tilfældet her.

  Vinen har en gylden farve med et grønt skær. Boblerne er små, livlige og vedvarende. I duften afslører vinen sarte nuancer af hvide, vilde buskblomster, eksotiske toner af citrusfrugter (bl.a. grape), men også grønne æbler og pærer. Smagen er frisk og elegant med god harmoni mellem frugtsødmen og syren, som matcher fint de eksotiske toner. Eftersmagen er frisk og elegant. En mousserende, som er lige til at nyde. Serveres som aperitif, til retter med skaldyr eller fisk og til sushi. Perfekt til asiatiskprægede retter.
  Førpris
  Førpris: DKK 85,00

  DKK 70,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar