RealVarenavn:

2022 KAAPSE VONKEL SATIN NECTAR ROSE DEMI SEC, Stellenbosch, Simonsig

Billede zoom:
Billede:
0930053_simonsig_satin_nectar_rose
Navn:
  1. Varenr.:
    09300532235
  2. Årgang:
    2022
  3. Land:
    Sydafrika
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
11%
Betinget procent:
11%
Navn:
Chardonnay
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Pinot Meunier
Procent:
45%
Betinget procent:
45%
Navn:
Pinot Noir
Procent:
42%
Betinget procent:
42%
Navn:
Pinotage
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Skaldyr, Tapas, Østers
    Beskrivelse:
    Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.

    Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique - MCC), og som han døbte Kaapse Vonkel. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter - alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.

    Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel single variety-vine som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.

    Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.


    Website:
    1. Western Cape er en regional vinappellation, som samler alle vindistrikter i det sydvestlige Sydafrika, dvs. Olifants River Valley og Coastal Region på vestkysten, Breede River Valley, Overberg på sydkysten og Klein Karoo mod øst. Appellationen bruges af vinproducenter, hvis de blander vine fra forskellige distrikter som fx Stellenbosch, Elgin eller Groenekloof.

      Et så stort område byder på mange forskelle i jordbund, klima og landskab, alt efter vinmarkernes placering i dalene eller længere oppe på skråningerne i de bjergrige områder. Området producerer hvidvine lavet på blandt andet Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling samt rosé- og rødvine lavet på Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Syrah mm. Det gælder for alle vine, at det er sammensætningen af vine med forskellige stilarter og druesorter, som giver helhedens harmoni, og producenten er derfor vigtig for vinene i Western Cape.
    Kaapse Vonkel var i 1971 Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs sparkling wines fra området. Med årgang 2019 - som ellers gav teamet hos Simonsig sved på panden pga. dens uforudsigelighed - lancerede man en ny mousserende: Kaapse Vonkel Satin Nectar Rosé Demi Sec.

    Vinen (34.3/l. restsukker) er lavet på 45% Pinot Noir, som giver styrke og struktur, og som ofte er den dominerende drue i mousserende vin samt 42% Pinotage, Sydafrikas nationaldrue, som ud over eksotiske toner, tilfører nuancer af violer, blommer og hindbær. 11% Chardonnay og 2% Pinot Meunier fuldender værket: Den første giver elegance, finesse og velour og den anden aroma. Druerne er håndplukket i små kasser, og de hele klaser presses straks efter ankomst til kælderen, bortset fra en lille del røde druer, som får lov at macerere kort med deres skind, hvilket giver den sarte roséfarve. Efter en kold maceration i to dage, er mosten gæret på ståltanke uden efterfølgende malolaktisk gæring, for at bevare friskheden i vinen. Efter aftapning varer 2. gæringen på flaske i 15 måneder. Dosagen (tilsætningen af sukkelikør) er lidt højere end for den normale Kaapse Vonkel, og vinen er derfor en Demi-Sec (halvtør).

    Vinen har en flot, pink, laksefarve og en fin, vedvarende mousse. Duften byder på nuancer af hvide ferskner, kirsebær, blommer og tranebær. I smagen har vinen god sprødhed og struktur, men det er blødheden og de delikate toner, som dominerer. En ægte nydelse. Brug den som velkomstdrink, til festlige sammenkomster
    Førpris

    DKK 199,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar