RealVarenavn:

2023 KAAPSE VONKEL BRUT Stellenbosch, Simonsig

Billede zoom:
Billede:
0930002_simonsig_kaapse_vonkel_brut_new
Navn:
  1. Varenr.:
    09300022335
  2. Årgang:
    2023
  3. Land:
    Sydafrika
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Chardonnay
Procent:
1%
Betinget procent:
1%
Navn:
Pinot Meunier
Procent:
49%
Betinget procent:
49%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Skaldyr, Tapas, Østers
    Beskrivelse:
    Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.

    Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique - MCC), og som han døbte Kaapse Vonkel. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter - alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.

    Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel single variety-vine som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.

    Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.


    Website:
    1. Western Cape er en regional vinappellation, som samler alle vindistrikter i det sydvestlige Sydafrika, dvs. Olifants River Valley og Coastal Region på vestkysten, Breede River Valley, Overberg på sydkysten og Klein Karoo mod øst. Appellationen bruges af vinproducenter, hvis de blander vine fra forskellige distrikter som fx Stellenbosch, Elgin eller Groenekloof.

      Et så stort område byder på mange forskelle i jordbund, klima og landskab, alt efter vinmarkernes placering i dalene eller længere oppe på skråningerne i de bjergrige områder. Området producerer hvidvine lavet på blandt andet Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling samt rosé- og rødvine lavet på Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Syrah mm. Det gælder for alle vine, at det er sammensætningen af vine med forskellige stilarter og druesorter, som giver helhedens harmoni, og producenten er derfor vigtig for vinene i Western Cape.
    Kaapse Vonkel var Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder sig i dag i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs sparkling wines fra området. Vinen er lavet på en blanding af Pinot Noir, Chardonnay og i nogle årgange en smule Pinot Meunier - en blanding, som er meget klassisk for mange kvalitetsmousserende vine. Pinot Noir giver normalt styrken og strukturen, Chardonnay elegancen og finessen og Pinot Meunier aromaen. For at give større kompleksitet er en del af Chardonnay'en gæret på ældre franske træfade. Den lange gæring på flaske tager min. 18 måneder hos Simonsig, og det forklarer den ekstremt fin mousse, som vinen har.

    Simonsigs Kaapse Vonkel Brut holdes i den friske stil med en god sprødhed og umiddelbar frugt, som gør vinen utrolig charmerende. Samtidig byder den på en god struktur og fylde, noget som sammen med vinens diskrete rugbrødskarakter i duften, faktisk gør den meget champagne-agtig. Kaapse Vonkel er perfekt som velkomstdrink fx sammen med små kanapéer eller tapas, eller til kolde buffeter, receptioner m.m. Den vil også egne sig fint som et festligt indslag til en fiske- eller skaldyrsret. Perfekt til østers.
    Førpris

    DKK 199,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar