RealVarenavn:
QUARTET BRUT, NV Roederer Estate, Californien
Billede zoom:



Billede:/0910702.jpg)
/0910702.jpg)
Navn:
- Varenr.:09107020035
- Egenskaber:
- Årgang:
- Land:USA
- Tekst:
- Indhold:75,0cl
- Alkohol:13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Chardonnay
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Pinot Noir
- Anbefales til:Aperitif, Fisk, Skaldyr, Østers
Producent:
Producent:
Roederer Estate

Beskrivelse:
Da det berømte Champagnehus Louis Roederer (ejet af familien Rouzaud) i starten af 1980erne indledte deres søgen efter det helt optimale sted til produktion af nogle af de absolut bedste mousserende vine i Californien, valgte man Anderson Valley i Mendocino County i det nordlige Californien. Her fandt man det helt rigtige terroir - perfekte jordbundsforhold og et relativt køligt klima grundet beliggenheden tæt ved Mendocino-kysten. Roederer Estate var dermed en realitet, og her på dets tilhørende 234 ha. kunne man under ideelle betingelser dyrke Pinot Noir og Chardonnay - de vigtigste druesorter til produktion af store mousserende vine som fx husets højtestimerede Quartet. Senere overtog man også en anden producent af mousserende vine i Anderson Valley - Scharffenberger Cellars nær Philo, nordvest for Boonville.
Navnet Quartet blev valgt, fordi ejendommen er delt mellem fire adskilte og selvstændige vinmarker. Her kunne Roederer virkelig udnytte deres mere end 200 års erfaring med produktion af mousserende vine samt opfylde deres filosofi om at være selvforsynende med druer - og ikke mindst kontrollere produktionen fra start til slut.
Ønolog Arnaud Weyrich har i dag ansvaret for produktionen i Anderson Valley. Han havde været tilknyttet Roederer Estate i nogle år, før han i 1993 tog sin ønologuddannelse (Master of Science in Viticulture and Enology) på vinuniversitet i Montpellier i Frankrig. Derefter arbejdede han hos flere vinfirmaer i Champagne (bl.a. hos Louis Roederer) og vendte så tilbage til Roederer Estate i 2000, hvor han i dag har ansvaret for både vindyrkning og vinificering.
Navnet Quartet blev valgt, fordi ejendommen er delt mellem fire adskilte og selvstændige vinmarker. Her kunne Roederer virkelig udnytte deres mere end 200 års erfaring med produktion af mousserende vine samt opfylde deres filosofi om at være selvforsynende med druer - og ikke mindst kontrollere produktionen fra start til slut.
Ønolog Arnaud Weyrich har i dag ansvaret for produktionen i Anderson Valley. Han havde været tilknyttet Roederer Estate i nogle år, før han i 1993 tog sin ønologuddannelse (Master of Science in Viticulture and Enology) på vinuniversitet i Montpellier i Frankrig. Derefter arbejdede han hos flere vinfirmaer i Champagne (bl.a. hos Louis Roederer) og vendte så tilbage til Roederer Estate i 2000, hvor han i dag har ansvaret for både vindyrkning og vinificering.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Anderson Valley

- Anderson Valley ligger i Mendicino County ca. 200 km. nord for San Francisco og nyder godt af de kølige vinde fra Stillehavet, som gør det til det køligste område i Californien. Det betyder bl.a. store temperaturforskelle mellem dag og nat og derved en lang modningsproces, som giver perfekte druer til f.eks. mousserende vine, hvor aroma og friskhed er afgørende. Desuden sikrer en god dræning i den småstensholdige undergrund, at der etableres vandreserver i dybden, som man kan udnytte i tørkeperioder. Anderson Valley er i dag et af de vigtigste områder i Nordamerika for Pinot Noir, men også druer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling og Gewurztraminer giver gode resultater.
Selv om Anderson Valleys vinhistorie kan føres tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor italienske tilflyttere introducerede Zinfandel, var det først, da en håndfuld vinproducenter (fx Husch, Edmeades og Navarro) så områdets potentiale i 1970'erne og beplantede nye vinmarker, at man oplevede en opblomstring. I 1980'erne fulgte flere sparkling-producenter trop (bl.a. Champagnehuset Louis Roederer). Distriktet byder i dag på masser af spændende stille- og sparkling-vine, som i området kan nydes i en af de mange smagekældre eller på de lokale, hyggelige restauranter.
Quartet Brut laves på Chardonnay (ca. 60%) og Pinot Noir. Vinen er gæret i min. to år på flaske. Som det er traditionen hos Louis Roederer, bruger man også i "Quartet" en del Reserve vine, som er udvalgt blandt de bedste vine fra hver årgang. Reserve-vinen modnes i op til 5 år på egetræsfade, der er special byggede og importeret fra Frankrig. Et udvalg af disse reserve-vine fra forskellige årgange bliver efter høsten tilsat den unge vin. Quartet er således produceret efter årelange traditioner, opbygget af et af Champagnes bedste huse.Vinens fylde, finesse og intensitet er så usædvanlig, at mange eksperter (og forbrugere) har udtrykt en uforbeholden begejstring. Den kompromisløse vinskribent Robert Parker skriver, at "Quartet er den bedste sparkling-wine, der nogensinde er lavet af et Champagnehus, som har "bosat" sig i Californien" og Tom Stevenson fra bladet Decanter skrev:" Quartet er den i verdensklasse bedste mousserende vin udenfor Champagne".Quartets farve er let gylden, og duften har en meget intens og frugtrig karakter, som minder om en god Champagne. Smagen er meget harmonisk med både fedme og sprødhed. Eftersmagen er lang og meget elegant.
AnmeldelserVisual Score:
Kort vinbeskrivelse: Visual Score:
Kort vinbeskrivelse: Visual Score:
Kort vinbeskrivelse: Visual Score:
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score: 

Kort vinbeskrivelse:
Visual Score: 

Kort vinbeskrivelse:
Visual Score: 

Kort vinbeskrivelse:
Visual Score: 

Kort vinbeskrivelse:
Førpris
DKK 349,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0