RealVarenavn:

QUARTET BRUT, NV Roederer Estate, Californien

Billede zoom:
Billede:
0910702
Navn:
 1. Varenr.:
  09107020035
 2. Land:
  USA
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Chardonnay
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Skaldyr, Østers
  Beskrivelse:
  Champagne Louis Roederer (ejet af familien Rouzaud) er uden tvivl et af de mest anerkendte champagnefirmaer med bl.a. prestigevinen 'Cristal'. Familien Rouzaud indledte i starten af 1980'erne deres søgen efter det helt optimale sted til produktion af 'den bedste' mousserende vin i Californien. Men som sædvanlig tog Jean-Claude Rouzaud sig god tid, og det var først efter to års søgen, at den rigtige jord (234 ha.) blev fundet i Anderson Valley (Mendocino) ca. 150 km. nord for San Francisco. Det kølige klima i dette område, som ligger tæt ved Mendocino-kysten, er ideelt til dyrkning af Pinot Noir og Chardonnay, som er de vigtigste druesorter til produktion af store mousserende vine. Navnet 'Quartet' blev valgt, fordi ejendommen er delt mellem fire adskilte og selvstændige vinmarker.Her kunne Roederer bruge deres mere end 200 års erfaring med produktion af mousserende vine samt anvende deres filosofi om at være selvforsynende med druer og på denne måde kontrollere produktionen fra start til slut. Som Jean-Claude Rouzaud plejer at udtrykke det: ' Kvaliteten af en stor vin starter i vinmarkerne '. ønolog Arnaud Weyrich har i dag ansvaret for produktionen i Anderson Valley.
  Website:
  1. Anderson Valley ligger i Mendicino County ca. 200 km. nord for San Francisco og nyder godt af de kølige vinde fra Stillehavet, som gør det til det køligste område i Californien. Det betyder bl.a. store temperaturforskelle mellem dag og nat og derved en lang modningsproces, som giver perfekte druer til f.eks. mousserende vine, hvor aroma og friskhed er afgørende. Desuden sikrer en god dræning i den småstensholdige undergrund, at der etableres vandreserver i dybden, som man kan udnytte i tørkeperioder. Anderson Valley er i dag et af de vigtigste områder i Nordamerika for Pinot Noir, men også druer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling og Gewurztraminer giver gode resultater.

   Selv om Anderson Valleys vinhistorie kan føres tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor italienske tilflyttere introducerede Zinfandel, var det først, da en håndfuld vinproducenter (fx Husch, Edmeades og Navarro) så områdets potentiale i 1970'erne og beplantede nye vinmarker, at man oplevede en opblomstring. I 1980'erne fulgte flere sparkling-producenter trop (bl.a. Champagnehuset Louis Roederer). Distriktet byder i dag på masser af spændende stille- og sparkling-vine, som i området kan nydes i en af de mange smagekældre eller på de lokale, hyggelige restauranter.
  Quartet Brut laves på Chardonnay (ca. 60%) og Pinot Noir. Vinen er gæret i min. to år på flaske. Som det er traditionen hos Louis Roederer, bruger man også i "Quartet" en del Reserve vine, som er udvalgt blandt de bedste vine fra hver årgang. Reserve-vinen modnes i op til 5 år på egetræsfade, der er special byggede og importeret fra Frankrig. Et udvalg af disse reserve-vine fra forskellige årgange bliver efter høsten tilsat den unge vin. Quartet er således produceret efter årelange traditioner, opbygget af et af Champagnes bedste huse.Vinens fylde, finesse og intensitet er så usædvanlig, at mange eksperter (og forbrugere) har udtrykt en uforbeholden begejstring. Den kompromisløse vinskribent Robert Parker skriver, at "Quartet er den bedste sparkling-wine, der nogensinde er lavet af et Champagnehus, som har "bosat" sig i Californien" og Tom Stevenson fra bladet Decanter skrev:" Quartet er den i verdensklasse bedste mousserende vin udenfor Champagne".Quartets farve er let gylden, og duften har en meget intens og frugtrig karakter, som minder om en god Champagne. Smagen er meget harmonisk med både fedme og sprødhed. Eftersmagen er lang og meget elegant.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Decanter 100 skala
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Spectator
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 349,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar