RealVarenavn:

2009 MAS DEL SERRAL Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia (150cl)

Billede zoom:
Billede:
0930412_Raventos_Mas_del_Serral_Magnum
Navn:
 1. Varenr.:
  09304120945
 2. Årgang:
  2009
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  150,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Xarel lo
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Bastard Negre
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Skaldyr, Sushi, Tapas
  Beskrivelse:
  Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien Raventòs lavet vin på stedet siden 1497 - i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger midt i de 90 hektarer vinmarker i Sant Sadurni dAnoia, som er blevet erhvervet af generationer i familien siden det 15. årh. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine - mousserende som stillevine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området - i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.

  I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som har været drivkraften bag dette fantastiske firmas seneste banebrydende udvikling. Paradoksalt nok, så besluttede Raventós i Blanc nemlig i 2012 at gå egne veje i protest mod, at stærke interesser blandt de store cava-producenter ikke i tilstrækkelig grad arbejdede for at højne kvaliteten, men snarere ønskede at øge kvantiteten. Man forlod således Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia eller blot Conca i daglig tale. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt:

  Kun de indfødte druesorter Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må anvendes
  Minimum 50% af det anvendte druemateriale skal stamme fra egne marker (Raventós anvender kun druer fra egne marker)
  Alle Concas skal være årgangsbenævnte og modne i mindst 18 måneder (cava skal modne i minimum 9 måneder)
  100% økologisk produktion og man skal med tiden overgå til biodynamisk produktion

  Raventós i Blanc tilhører den absolutte elite i Penedès og markerer med dette modige skridt, at man i høj grad har tænkt sig at fastholde denne position.
  Website:
  1. Penedès området hvor Conca del Riu Anoia hører til ligger i Catalonien i Spaniens nordøstlige del, vest og sydvest for byen Barcelona. Vinmæssigt byder området virkelig på yderligheder. På den ene side finder man her nogle af Spaniens største vinleverandører, som producerer vine på nærmest industriel vis, men på den anden side findes der stadig gamle familieforetagender med lange vintraditioner og produktion af topvine. Familierne Raventós og Blanc hører til blandt de sidste.

   Netop i protest mod den efterhånden udvandede Cava DO forlod Raventós i Blanc Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt: Egen produktion og aftapning af vinene, min. 50% egne druer, håndplukning, bæredygtig produktion med krav om overgang til økologi, årgangsvine, min. 18 måneders modning, lokale druesorter
  Mas del Serral 2009 er lavet på Xarel.lo og Bastard Negre fra den biodynamiskdyrkede vinmark Clos del Serral (1,92 ha.) i Sant Sadurní dAnoia, hvor man i 1954 plantede begge druesorter mellem hinanden. Marken ligger på en nord og nordvestvendt skråning, hvor de kølige forhold giver længere modning af druerne. Dette og markens undergrund, som er ca. 16 mio. år gammel og som domineres af kalk og forsteninger, giver vine med god syre, finesse og aroma. I 2009 oplevede man en del regn i løbet af marts og april, men ellers et tørt og køligt forår, hvor vinstokkene kunne udvikle sig langsomt og uden sygdom. Juli gav en tilpas mængde regn, således at vinstokkene fint kunne klare augusts ekstreme varme og tørke. Det var således perfekt modne druer, man kunne høste fra 7. september, ca. 10 dage senere end normalt.

  Druerne blev håndplukket i små kasser à 15 kg. Kun de bedste klaser blev brugt til denne vin. Presningen foregik med lavt tryk og med hele klaser, og gæringen fandt sted på stål- og cementtanke, udelukkende med druernes egen gær. Derefter blev basisvinen modnet i 17 måneder på sit lie (bundfald) i ståltanke. Til sidst foregik andengæringen på flaske (Méthode Traditionelle) i ikke mindre end 100 måneder (over 8 år!). Efter 2 ugers drejning på reoler, blev vinen degorgeret uden brug af svovl. Produktionen er begrænset til 849 magnumflasker i årgang 2009.

  En lang proces og et selektivt udvalg af kvalitetsdruer giver her en enestående intensitet, fedme og struktur samt friske og delikate nuancer af eksotiske frugter, grønne blade og krydderurter. Brug den som aperitif, til skaldyr eller fisk, eller ost.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Decanter 100 skala 96/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  The most refined Spanish sparkling wine Ive evertasted. Despite ageing 17 months in vat and 100 months in bottle, it shows pristine fruit, intriguing stone aromas, zestyfreshness. Delicate texture; layered flavours linger on the palate. From an old-vine single vineyard with Xarel·lo and Bastard Negre. A top biodynamic terroir wine and a masterwork." - Pedro Ballesteros
  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate 95/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 2.999,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar